Elevii își realeg conducerea la nivel național

Mâine, 10 ianuarie 2012, Palatul Culturii din Târgu Mureș va găzdui deschiderea oficială a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, eveniment care prefațează lucrările adunării ce are loc în perioada 9-13 ianuarie 2012 la Târgu Mureș.
 

Sunt așteptați să participe ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului, domnul Daniel Petre Funeriu, doamna secretar de stat Oana Badea, dar și alte oficialități centrale și locale, ca și invitați speciali.  Vor participa reprezentanți ai consiliilor județene ale elevilor din toată țara și din municipiul București, câte 4 delegați pentru fiecare județ, însoțiți de profesori coordonatori. Din partea Consiliului Județean al Elevilor Suceava participă: Bianca Narcisa Anghel – președinte, Andrei Moroșan – vicepreședinte, subsemnatul, în calitate de senior, și Lavinia Ileana – director departament mobilitate, informare, formare și consiliere. „Adunarea Generală este centrată pe alegerile pentru funcțiile de conducere ale Consiliului Național al Elevilor. Momentul va fi deschis de prezentarea obiectivelor Adunării Generale, a raportului președintelui Consiliului Național al Elevilor și a candidaturilor pentru funcția de președinte. Programul Adunării Generale cuprinde ateliere și dezbateri menite să vină în întâmpinarea nevoilor actuale ale reprezentanților Consiliului Național al Elevilor. În prima zi, elevii își fac auzită vocea în cadrul unei dezbateri pe tema «CNE ar trebui să fie mai funcțional în 2012», după modelul Karl Popper, organizată de ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică). Miercuri, 11 ianuarie, este alocată atelierelor de lucru ale delegaților, facilitate de către formatorii Consiliului Național al Elevilor, în coordonare cu elevi, profesori coordonatori și elevii seniori ai Consiliului. Joi, 12 ianuarie, participanții vor încheia lucrările Adunării Generale cu decizii, după care vor putea să se bucure de un program outdoor pe Platoul Costești, facilitat cu sprijinul voluntarilor de la Cercetașii României. Seara, aceștia își vor da întâlnire la Gala Consiliului Național al Elevilor. Vineri, 13 ianuarie, programul include evaluarea Adunării Generale, o sesiune de concluzii și o planificare a întâlnirilor viitoare ale Consiliului Național al Elevilor”, am citat fragmente din comunicatul Biroului de presă al Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor. (BOGDAN BACIU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: