Stațiunile montane românești, foarte aglomerate în perioada sărbătorilor de iarnă

> Bucovina, un onorant loc întâi
Gradul de ocupare în principalele stațiuni montane românești, în perioada sărbătorilor de iarnă (24 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, vârful fiind atins de Revelion, când gradul de ocupare a fost de aproximativ 95%, potrivit datelor asociațiilor profesionale din turism transmise Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT).
 

De asemenea, traficul auto înregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de mașini, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române. Cel mai mare grad de ocupare în perioada sărbătorilor, în jur de 92%, a fost înregistrat în Bucovina turistică (județul Suceava), unde sunt clasificate 243 de structuri de cazare certificate cu 6.781 de locuri, potrivit datelor asociațiilor profesionale din turism transmise MDRT. Un grad de ocupare de aproximativ 90% a fost înregistrat în stațiunile de pe Valea Prahovei (județele Brașov și Prahova), unde există 1.149 de structuri de cazare clasificate, cu 32.445 de locuri de cazare. În județul Hunedoara gradul de ocupare a fost de aproape 80% pentru 157 de structuri de cazare clasificate, cu 4.668 de locuri. În județul Maramureș a fost înregistrat un grad de ocupare de peste 70%. Stațiunile au fost cele mai aglomerate în perioada Revelionului. Astfel, cele mai mari grade de ocupare au fost înregistrate în Bucovina turistică (județul Suceava) – 98%, pe Valea Prahovei (județele Brașov și Prahova) – 97%, în județul Hunedoara – 95% și în județul Maramureș – 85%. Ministrul dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea, spune că aceste cifre confirmă importanța investițiilor pe care ministerul le-a realizat în ultimii ani în dezvoltarea infrastructurii turistice din stațiunile montane. „Am avut o perioadă a sărbătorilor foarte bună pentru turism, în ciuda vremii și a zăpezii care s-a lăsat așteptată. Un grad de ocupare de 95% de Revelion și o medie pentru toată perioada sărbătorilor de 83% sunt cifre foarte bune dacă ținem cont că vorbim doar despre structurile clasificate și că în pensiunile agroturistice sunt cazați cei mai mulți turiști la negru, pe care operatorii nu-i declară oficial. Dacă cifrele declarate sunt atât de mari, vă dați seama ce aglomerate au fost, în realitate, stațiunile în aceste zile!“, a declarat ministrul Elena Udrea. „Investițiile masive derulate de minister în infrastructura turistică își arată roadele. Să dau doar exemplul Poienii Brașov: cum ar fi arătat această stațiune de sărbători în lipsa zăpezii dacă Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului nu ar fi investit în instalațiile de înzăpezire artificială de pe pârtii? Numărul mare al celor care au umplut Poiana Brașov de sărbători, și asta în ciuda prețurilor deloc mici pentru cazare practicate de privați, este dovada clară că strategia ministerului de a investi în dezvoltarea infrastructurii este ceea ce așteaptă turiștii“, a precizat ministrul Elena Udrea. MDRT a derulat în ultimii doi ani investiții masive în infrastructura turistică și în marketingul și promovarea destinațiilor românești atât din fonduri europene, cât și din fonduri de la bugetul de stat. În perioada 2009 – 2011 au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene și de la bugetul național de 812 milioane de euro, față de 20 de milioane de euro, cât au fost alocate în perioada 2006 – 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: