Procesiune cu icoana Maicii Domnului

> Icoana făcătoare de minuni rămâne la Slătioara până pe 9 ianuarie
Icoana Maicii Domnului “Umilenie” a fost adusă la Mitropolia pe stil vechi de la Slătioara în ziua de 27 decembrie 2011 și va rămâne aici, spre închinare, până pe data de 9 ianuarie, ziua prăznuirii Sf. Mc. și Arh. Ștefan (stil vechi).
 

Manastirea Slatioara

După această perioadă, Sfântul Sinod cu caracter permanent, cu sediul la Mănăstirea Slătioara, va organiza o procesiune cu această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului prin mai multe zone ale țării, itinerarul și programul fiind hotărâte de către Sfântul Sinod. Conform paginii oficiale de internet a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, http://www.mitropoliaslatioara.ro, Icoana Maicii Domnului “Umilenie” este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei. Aflăm că acest sfânt chip este făcător de multe semne și minuni, prin darul Maicii Domnului, arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperământul de sticlă cu care este protejată icoana. În partea de jos, la interior, bumbacul, special așezat, este îmbibat de curgerea mirului. Icoana „a apărut prin minunea Sa într-o familie de creștini evlavioși din localitatea Locoti, regiunea Breansk din Rusia, fosta moșie a marelui cneaz Mihail Romanov, fratele mai mic al Țarului Nicolae al II-lea. În anul 1999 la 2 noiembrie, icoana a început a izvorî mir”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: