Ornamentele de sărbători, strânse pe motiv de economie la energia electrică

> Deși nu a sosit încă factura, se anticipează că iluminatul pentru sărbători va scoate de la bugetul local câteva sute de mii de lei
 

De luni, 9 ianuarie, angajații Primăriei Suceava vor trece la ridicarea din municipiu a instalațiilor ornamentale luminoase pentru sărbătorile de iarnă. Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că a luat această decizie din cauză că este criză, iar cheltuielile cu energia electrică consumată de amenajările cu pricina sunt destul de mari. „Iluminatul ornamental din municipiul Suceava va fi oprit de luni. Trebuie să fim realiști: suntem într-o situație de criză economică, iar consumul de energie electrică costă destul de mult. Cred că am marcat așa cum se cuvine sărbătorile de iarnă”, a spus ocupantul fotoliului din Areni, opinând că, din câte a mai văzut în țară și a aflat de la suceveni, „orașul a fost destul de bine iluminat în acest an”. „Am avut ocazia să merg la București sau Cluj pe timp de noapte, iar, cu costuri minime, Suceava se situează undeva pe la mijloc din acest punct de vedere”, subliniază Lungu, reliefând că, deși nu a sosit încă factura, apreciază că iluminatul pentru sărbători va scoate de la bugetul local câteva sute de mii de lei. Instalațiile luminoase au fost aprinse pe 1 decembrie, însă, spre deosebire de anii anteriori, când erau strânse după Revelionul pe stil vechi, în 2012 vor fi ridicate mult mai repede. Ion Lungu a precizat că petrecerea dintre ani va continua să fie organizată în parcarea Iulius Mall, unde muzica nu deranjează pe nimeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: