Primăria Suceava se opune măririi dărilor pe 2012

> Ghișeele executivului vor fi deschise de luni, 9 ianuarie 2012
Chiar dacă Ministerul Finanțelor Publice ar fi aprobat, municipalitatea suceveană nu ar fi mărit taxele și impozitele locale pe anul 2012 – a făcut public ieri, într-o întâlnire cu presa, primarul Ion Lungu.
 

Ion LUNGU

Intervenția edilului șef survine unei intenții de introducere în legislație a unei prevederi care să lase la îndemâna autorităților locale opțiunea de a majora impozitele și taxele locale cu până la 50% față de anul anterior și nu cu doar 20%, așa cum stipulează acum legea. Șeful executivului local a afirmat că obligațiile fiscale rămân cele din anul trecut, care, la rându-le nu au fost modificate de 6 ani. „Chiar dacă Guvernul ar fi fost de acord cu majorarea de la 20% la 50% a acelui plafon la îndemâna autorităților locale, în 2012 taxele și impozitele locale din municipiul Suceava nu vor crește, rămânând așa cum au fost ele aprobate în 2011”, a declarat ocupantul fotoliului din Areni. Primarul i-a anunțat pe suceveni că își pot achita dările de la începutul celei de a doua săptămâni noului an. Ghișeele executivului vor fi deschise de luni, 9 ianuarie, până atunci softul folosit urmând a fi adaptat pentru noul an fiscal. Ca noutate, de anul viitor, agenții economici se vor bucura de o bonificație de 10% la achitarea integrală, cu anticipație, până la data de 31 martie a anului fiscal, a impozitelor și taxelor pe terenuri și clădiri. Până acum, de această facilitate aveau parte doar contribuabilii persoane fizice, celor persoane juridice rezervându-li-se o deducere de doar 5%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: