Primăria Suceava se opune măririi dărilor pe 2012

> Ghișeele executivului vor fi deschise de luni, 9 ianuarie 2012
Chiar dacă Ministerul Finanțelor Publice ar fi aprobat, municipalitatea suceveană nu ar fi mărit taxele și impozitele locale pe anul 2012 – a făcut public ieri, într-o întâlnire cu presa, primarul Ion Lungu.
 

Ion LUNGU

Intervenția edilului șef survine unei intenții de introducere în legislație a unei prevederi care să lase la îndemâna autorităților locale opțiunea de a majora impozitele și taxele locale cu până la 50% față de anul anterior și nu cu doar 20%, așa cum stipulează acum legea. Șeful executivului local a afirmat că obligațiile fiscale rămân cele din anul trecut, care, la rându-le nu au fost modificate de 6 ani. „Chiar dacă Guvernul ar fi fost de acord cu majorarea de la 20% la 50% a acelui plafon la îndemâna autorităților locale, în 2012 taxele și impozitele locale din municipiul Suceava nu vor crește, rămânând așa cum au fost ele aprobate în 2011”, a declarat ocupantul fotoliului din Areni. Primarul i-a anunțat pe suceveni că își pot achita dările de la începutul celei de a doua săptămâni noului an. Ghișeele executivului vor fi deschise de luni, 9 ianuarie, până atunci softul folosit urmând a fi adaptat pentru noul an fiscal. Ca noutate, de anul viitor, agenții economici se vor bucura de o bonificație de 10% la achitarea integrală, cu anticipație, până la data de 31 martie a anului fiscal, a impozitelor și taxelor pe terenuri și clădiri. Până acum, de această facilitate aveau parte doar contribuabilii persoane fizice, celor persoane juridice rezervându-li-se o deducere de doar 5%.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: