Vatra Dornei

„Porniți plugul, feți-frumoși !”

Primăria Vatra Dornei împreună cu Fundația Culturală „Dorna Dorului” și Casa de Cultură „Platon Pardău” organizează astăzi cea de-a XV-a ediție a Festivalului Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Porniți plugul, feți-frumoși!”.
 

La festival participă ansambluri artistice reprezentative de datini și obiceiuri populare de iarnă, grupuri de colindători, urători, formații de căiuți, jocul caprei, jocul ursului, jocul cerbului, dansul măștilor, steaua, sorcova ș.a.m.d. Manifestarea va începe la ora 10, în sala CL Vatra Dornei, unde va avea loc o întâlnire a primarului Ioan Moraru cu reprezentanții grupurilor invitate. De la ora 11, pe traseul Biblioteca „G.T. Kirileanu” – Primărie și pe strada M. Eminescu va avea loc Parada portului popular, prezentată de formațiile artistice participante. Și-au anunțat prezența Fanfara municipiului Vatra Dornei, buciumași de la Mănăstirea Humorului, ansamblurile folclorice “Dorna Dorului”, “Poienița” Poiana Stampei, “Plaiurile Dornelor” Vatra Dornei, „Codrulețul” Vorona-Botoșani, “Miroslăvești”, jud. Iași, “Maramureșul” din Vișeu, Grupuri de datini din Broșteni și Ciocănești, ansamblurile “Flori de Sânziene” Stroiești, “Datina” din Mărișelu-Bistrița, Formația de datini și obiceiuri din Ruginoasa – Iași, Grupul de datini din Botoș-Ciocănești, Ansamblul „Brădulețul” din Dorna Arini, Ansamblul de obiceiuri populare de iarnă din Flămânzi, Botoșani, Căiuții de la Hânțești, „Ursul de la Asău” Bacău, Grupul de obiceiuri Văculești-Dorohoi. Violeta Codorean, directorul Casei de Cultură „Platon Pardău”, ne-a informat că organizatorii vor înmâna formațiilor Trofeul festivalului și diplome de participare. Festivalul este organizat din dorința permanentizării valorii datinilor, portului popular, a păstrării obiceiurilor de iarnă, atât din Bucovina, cât și din celelalte colțuri ale țării.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: