„Daruri pentru bătrâni”

Motto: “Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6)
Copilul mic este asemenea unei bucăți de aluat din care poți modela după voie diferite forme, este asemenea cu o mlădiță crudă, pe care dacă o plantăm și o lăsăm să crească la voia întâmplării va crește strâmbă, noduroasă, aplecată după voia vânturilor sau a feluritelor întâmplări.
 

Dacă însă mlădița este îngrijită de aproape, sprijinită, curățară de buruieni, ea crește bine, dreaptă, puternică și aduce roade bune. Tot așa se întâmplă și cu copiii. După cum se cunoaște, copilul, încă înainte de vârsta școlarului mic, vine în contact cu realități, simboluri și manifestări religioase ale căror semnificații în înțelesul lor cel mai simplu este bine să le cunoască. Cercetările în domeniul psihologiei copilului și practica educativă înaintată ne arată că educația moral-religioasă este posibilă de la cea mai fragedă vârstă, iar vârsta preșcolară, cu trăsăturile de voință și caracter în formare, având ca germen însăși personalitatea umană, ne îndreptățesc să afirmăm că introducerea unor elemente de educație religioasă la grădiniță este un lucru important și necesar. În perioada 19-22 decembrie în Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 ,,Pinocchio” din Fălticeni, subsemnata a derulat proiectul socio-umanitar ,,Daruri pentru bătrâni”. Părinții copiilor din unitatea noastră au fost sensibilizați în acest sens și au colectat bani și alimente pentru a fi donate bătrânilor de la azilul ,,Sf. Andrei” din Fălticeni. Astfel, în ziua de 22 decembrie, cadrele didactice, împreună cu părinți și un grup de copii din grădiniță, au mers să prezinte obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă și să colinde persoanele internate în acest așezământ. Acest lucru s-a realizat cu sprijinul dlui prof. Coman Cătălin care a pus la dispoziția unității un autocar pentru a asigura transportul întregului grup. Copiii au fost foarte impresionați de bucuria pe care bătrânii și-au manifestat-o în momentul în care au primit pachete cu cadouri chiar din mâna micuților. La această acțiune au participat toate cadrele didactice din GPP Nr. 4 ,,Pinocchio” împreună cu directorul unității, prof. Samson Adriana. Mulțumim pe această cale părinților care ne-au sprijinit în activitatea de binefacere. (Prof. Alexandrescu Violeta)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI