Tot personalul Spitalului Județean este evaluat cu note de la 1 la 10!

> Evaluarea urmărește „îmbunătățirea imaginii corpului medical din spital și creșterea nivelului de satisfacție al pacientului”
 

Evaluarea întregului personal de la Spitalul Județean Suceava a început deja cu testarea personalului mediu, la rând fiind acum medicii, dar nu se anunță „represalii”, a dat asigurări conducerea spitalului prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției, dr. Tiberiu Brădățan. El a precizat că scopul evaluării este „îmbunătățirea imaginii corpului medical din spital și creșterea nivelului de satisfacție al pacientului”, care contează în procesul de acreditare a unității de la anul. Testarea personalului spitalului a început în ultimele două săptămâni, într-o primă etapă fiind elaborată o fișă de evaluare pe baza analizei situației din fiecare secție, inclusiv după discuții cu pacienții, de către o comisie condusă de directorul medical Doina Elena Ganea. Au fost evaluate mai întâi cadrele sanitare medii: „Au fost teste de evaluare a cunoștințelor generale despre activitatea din secție, modul de implicare în cunoașterea și utilizarea echipamentelor și a aparaturii, a substanțelor dezinfectante, modul de administrare a substanțelor din farmacie, receptivitatea manifestată de personal la convocările la ședințe făcute de conducerea secției, utilizarea echipamentului de protecție în cunoștință de cauză, corectitudinea în comportamentul din cadrul echipei de îngrijire, implicarea în comunicarea cu pacienții, subalternii și superiorii. Pe baza acestor criterii, fiecare a primit note de la 1 la 10 și s-au dat recomandări de a îmbunătăți activitatea, acolo unde s-au constatat rezultate mai slabe”, a declarat dr. Brădățan. Vor fi analizați indicatorii de performanță la fiecare medic în parte În săptămânile următoare se va desfășura evaluarea medicilor, care vizează calitatea actului medical desfășurat în ambulatoriul de specialitate, modul cum răspund la solicitările făcute din departamentul UPU, nu în ultimul rând va fi analizat indicele de complexitate a cazului (ICM) obținut de fiecare medic în parte. „Spitalul este într-un proces de redotare cu tehnologii noi care trebuie folosite fiindcă s-au investit mulți bani. Acei medici care nu se vor implica în folosirea dotărilor puse la dispoziție vor putea fi depistați tocmai prin acest indice”, a explicat purtătorul de cuvânt. De asemenea, evaluarea medicilor va avea în vedere și creșterea nivelului de perfecționare a acestora. „Nu se anunță represalii, ne așteptăm ca întreg corpul medical să fie deschis și nici nu s-au luat în discuție măsurile ce vor fi aplicate”, a dat asigurări dr. Brădățan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: