Spitalul Județean de Urgență acordă servicii medicale neplătite la peste 5000 de pacienți

> Serviciile medicale acordate persoanelor neasigurate sau la cerere nu sunt suportate de către Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, motiv pentru care sunt taxate
 

Aleșii județeni au aprobat, în ultima întrunire ordinară pe acest an, cuantumul tarifelor pentru servicii medicale care vor fi acordate la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în 2012. Potrivit directorului general al unității sanitare sucevene, Vasile Rîmbu, în cauză sunt diferitele servicii prestate, la solicitarea bolnavilor, în afara pachetului minimal, acestea neavând vreo legătură cu noile prevederi legale privind coplata. Rîmbu a ținut să precizeze că, în ciuda reglementărilor de profil, anual Spitalul Județean este nevoit să acorde servicii nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate la peste 5000 de bolnavi. „Este vorba despre serviciile medicale la cerere, în afara pachetului minimal, pentru care trebuie să se plătească. De altfel, anual, Spitalul Județean prestează servicii fără a fi decontate de Casa de Sănătate la un număr de peste 5000 de pacienți, în sensul că toți cei care se prezintă în criză la urgență sunt internați, iar decontările se fac numai în limita contractului”, a declarat Rîmbu, adăugând că primele analize se acordă gratuit doar pentru diagnosticul principal, celelalte făcându-se contra cost. Conform expunerii la proiectul de hotărâre, serviciile medicale acordate persoanelor neasigurate sau la cerere nu sunt suportate de către Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, motiv pentru care sunt taxate. Tarifele în cauză sunt aprobate în conformitate cu Contractul-cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în interiorul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012, document în vigoare de la 1 iulie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: