Puncte ... de vedere

Puterea unui taifun

Cu inocența copilului fără părinți (care-și dorește un urs de pluș), număr zilele care au mai rămas din acest an. Am învățat clipă de clipă că morții nu se mai pot întoarce, chiar dacă te izbești cu capul de toți pereții.
 

Am învățat să râd când trebuie să plâng. Poate că m-am schimbat. Nu a venit superbul ceas al înțelepciunii. Mi-e frică totuși. Destinul bate la fereastră cu degetele înghețate ale iernii. Am vârsta la care fratele meu a murit. Inima mea bate încă. Nu vreau să las timpul să-mi scape. Am învățat că nu ai niciun rost pe pământ dacă nimeni nu-ți cere ajutorul. Am învățat că oamenii te jelesc după ce ai plecat la loc de verdeață. Zilele trecute aveam nevoie de un cuvânt bun. Am sunat o cunoștință. Suferea pentru moartea unei prietene dragi. Nu m-a întrebat ,,ce-i cu tine?”. Dacă aș muri mâine, desigur ar trage alarma și și-ar arăta nesfârșitele regrete. Da. Suferim. Dar suferim prea târziu. Iubim, dar iubim prea târziu. Ca într-un roman celebru, pasiunile și tragediile noastre nu se întâlnesc niciodată. Este dimineață și ninge cu fulgi vicleni, iarna a sosit în viața mea ca o pisică albă, șireată. Am învățat să mă bucur pentru nimic. Sunt cea mai bogată femeie, chiar dacă sărbătorile vin iar eu nu mai am niciun bănuț găurit în buzunar. Am învățat că împlinirea vine în ziua în care știi cu certitudine care îți este adevărata menire. Las în urmă un ocean de lacrimi. Disperarea mea are puterea unui taifun. Am iubit și am fost iubită. Am avut totul și n-am avut nimic. Am coborât și am urcat și iarăși am urcat. Mereu singură. Port în inimă secretul de a nu te lăsa călcat în picioare cu niciun preț. Demnitatea este singura mea monedă cu care ies la bătaie în vâltoarea lumii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: