Adio, poze cu arestați la instanțele sucevene !

De la anul, arestații care vor fi aduși la instanțele sucevene nu vor mai fi văzuți la față de public sau ziariști decât în sala de ședință (în cazul în care ședința de judecată este publică).
 

Și asta pentru că, începând din 2012, la fel ca în țările dezvoltate ale UE, fluxurile cu arestați vor fi total separate de cele ale justițiabililor. Dacă, până acum, deținuții aduși la instanță erau introduși în Palatul de Justiție pe la intrarea dinspre strada Ștefan cel Mare, fiind nevoiți să-și acopere figura de dușmanul lor numărul 1 declarat – camera foto sau de filmare, de la anul, cei în cătușe vor fi debarcați lângă o intrare specială, numai a lor, prevăzută cu porți înalte, situată pe latura dinspre parc. De aici, arestații vor parcurge alături de gardieni un traseu ferit de ochii curioșilor, urcând pe scări special amenajate și al căror exterior este protejat cu plasă, până în celulă, de unde vor fi introduși, pe o ușă separată de public și de instanță, în sala de judecată. De precizat că întreg traseul este acoperit cu poliizopren, iar în toaleta destinată lor nu există nimic din faianță, gresie sau ceramică, totul fiind din inox, pentru a se evita autorănirile voluntare sau orice fel de incidente. Una peste alta, până și oglinda băii arestaților este din inox. În sălile de ședință filmarea sau fotografierea fiind interzisă, nu e exclus ca ziariștii suceveni să apeleze la graficieni, văzuți până acum doar prin filme, care să-i ipostazieze pe cei aflați în boxa acuzaților. „Separarea fluxurilor justițiabilor, arestaților și instanței e o măsură benefică, practicată în toată Europa, iar noi ne-am putut permite să ne aliniem la ea, odată cu finalizarea, anul acesta, a Palatului de Justiție în totalitatea lui”, declară președintele Tribunalului Suceava, jud. Doru Ioan Bunduc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: