Se anunță împăduriri masive

> „Ministerul Mediului are bani pentru împăduriri, dar nu are terenuri”, a declarat ieri, la Gura Humorului, secretarul de stat Cristian Apostol
 

Cristian Apostol, secretar de stat la Ministerul Mediului și Pădurilor, a declarat ieri, la Gura Humorului, că, în premieră, Guvernul a aprobat pentru anul viitor fonduri pentru exproprieri și pentru plantarea de perdele forestiere, potrivit lui acestea fiind ultimele în stare să combată excesele climaterice din iernile și verile românești. “Este o nouă și mare responsabilitate ce va cădea în sarcina Regiei Naționale a Pădurilor, care este singura care are experiența și tehnologia necesară pentru aceasta”, a spus secretarul de stat. Aflăm că Ministerul Mediului și Pădurilor va avea în 2012 bani și pentru împădurirea unor suprafețe ce aparțin de primării, dar sunt nefolosite, fiind luate în calcul pentru această operațiune cca. 13.000 ha. „Facem apel către primari să facă inventarierea suprafețelor nefolosite, pentru că Ministerul Mediului are bani pentru împăduriri, dar nu are terenuri”, a menționat Cristian Apostol. Ministerul Mediului și Pădurilor este unul dintre puține-le ministere ce au primit pentru 2012 un buget mai mare ca cel din 2011.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI