Zeci de elevi suceveni, la workshopul de bookbinding

Zeci de elevi suceveni, provenind în mare parte de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, au participat vineri seară la o acțiune de bookbinding desfășurată în Librăria Cărturești din Iulius Mall Suceava, acțiune menită să-i inițieze în arta realizării unei cărți, de la tipar, până la legătorie.
 

Inițiativa realizării proiectului aparține unor profesori de la Colegiul de Artă din Suceava. „Proiectul este unul educațional, extracurricular, pe care noi l-am gândit ca o sumă de activități legate de ceea ce înseamnă felul în care se naște o carte. De la textul literar creat de copii, până la decorarea și legarea finală a cărții. Proiectul a demarat în urmă cu o lună și jumătate și sperăm că se va desfășura pe perioada a trei ani de zile”, a declarat prof. Camelia Rusu Sadovei. Potrivit ei, copiii de la gimnaziu, dar și cei de la liceu sunt angrenați în trei secțiuni: literară (de care se ocupă prof. Sabina Roman), de creație, grafică și gravură (prof. Iulian Asimionesei), decor și legătorie a cărții (prof. Rusu Sadovei). Aceste acțiuni vin în întâmpinarea activităților de tip practic pe care elevii de la secția conservare-restaurare a colegiului sucevean trebuie să le facă în cadrul specializării. „Copiii vor contribui și la conținutul cărților, acolo unde vor exista creații proprii aparținând diferitelor genuri literare”, a explicat prof. Sabina Roman. Vineri, elevii au expus pe simeze și lucrări menite să arate studiul artistic premergător formei finale a proiectului. Ei au adus câteva agende confecționate manual de ei, din materiale reciclabile, decorate special în spiritul sărbătorilor de iarnă, care, însoțite de o lumânare personalizată și de un ambalaj atractiv, au fost oferite spre vânzare. „Banii obținuți din vânzarea acestor suveniruri vor reintra în proiect sub forma materialelor pe care noi le vom achiziționa. Deocamdată, materialele cu care lucrăm în atelierele de la școală provin de la Palatul Copiilor din Suceava și de la Editura Mușatinii și dorim să le mulțumim pe această cale. Urmărim să ocupăm timpul copiilor cu lucruri cât mai interesante, constructive”, a mai declarat prof. Camelia Rusu Sadovei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: