Studenții USV cer sprijin parlamentarilor suceveni

Aproape 1000 de studenți au subscris, într-o singura zi, campaniei de strângere de semnături lansată de Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), în vederea alocării către Educație a 6% din PIB.
 

Procentul a fost stabilit atât în Pactul pentru Educație, cât în Legea Educației Naționale, studenții suceveni considerându-se îndreptățiți să ceară respectarea acestor norme legale. În baza acestei campanii, ASUS, în calitate de membră a Alianței Naționale a Studenților din România, a trimis tuturor parlamentarilor din județ o scrisoare deschisă referitoare la nevoile comunității academice din Suceava, din România, în general, solicitând sprijin. „…Având în vedere că proiectul de buget va fi votat în perioada următoare, vă solicităm, în calitate de cetățeni ai României, să susțineți, prin votul dumneavoastră, alocarea unui procent mai mare din cheltuielile publice pentru Educație”, au făcut apel studenții suceveni către cei 14 parlamentari, în scrisoarea semnată în numele ASUS de președinta Oana Poraicu. „Educația este pilonul principal al oricărei societăți sănătoase, bazate pe cunoaștere și informație. ASUS consideră că, în perioadele de criză economică și socială, statul trebuie să își îndrepte atenția către soluții viabile pe termen lung, iar bugetul României trebuie să fie principalul instrument în acest sens”, a comunicat și Paul Pălănceanu, vicepreședinte PR al ASUS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: