Licitația are, în sfârșit, un câștigător

Câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor de construcție la noul spital municipal din Fălticeni este un consorțiu de patru firme sucevene coordonat de SC General Construct SA Suceava, a declarat, marți, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan. Potrivit edilului-șef fălticenean, contractul de execuție urmează să fie semnat astăzi. „Am marea satisfacție că s-a reușit să se stabilească executantul, să se termine cu contestațiile astea, care au ținut din martie până în decembrie”, a spus Vasile Tofan. El a arătat că din suma de 20 de milioane de lei alocată de la buget în acest an pentru lucrările de construcție, municipalitatea are în cont un milion de lei pentru începerea lucrărilor, restul banilor fiind returnați Ministerului Sănătății. Tofan a precizat că sumele necesare lucrărilor vor fi alocate în 2012 din bugetul Ministerului Sănătății.
 

Și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, încheierea procedurilor și semnarea contractului de continuare a lucrărilor la noul spital din Fălticeni. El a arătat că, după mai multe luni de contestații s-a ajuns la momentul în care se poate semna contratul. „Lucrările obiectivului, deosebit de important pentru Fălticeni și întreaga zonă, vor fi finanțate din surse proprii ale Ministerului Sănătății”, a spus Flutur. PSD Suceava a criticat la sfârșitul lunii noiembrie incapacitatea administrației locale din Fălticeni, întrucât este al cincilea an consecutiv când fondurile alocate de la bugetul de stat pentru construcția unui nou spitalul municipal, unde lucrările au început în 1991, sunt nefolosite și returnate la bugetul central. Astfel, social-democrații acuză că în 2008 s-au alocat 5 milioane de lei pentru acest spital, banii fiind returnați la sfârșitul anului la bugetul de stat și că sume de cinci milioane de lei au fost alocate și în 2009, 2010, și acestea fiind returnate la buget, în timp ce în 2011 s-au alocat 20 de milioane de lei, urmând ca și aceștia să fie returnați. Social-democrații suceveni au arătat că din 1991 până în prezent gradul de realizare a noului spital din Fălticeni este de doar 28 la sută. Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a declarat, pe de altă parte, că în 2011 a fost pentru prima dată când Ministerul Sănătății a alocat 20 de milioane de lei și a aprobat începerea procedurilor de licitație pentru construcția noii clădiri și a menționat că în ceilalți ani, deși au fost alocate fonduri, nu s-a aprobat începerea licitației. El a spus că procedura de licitație a fost începută în luna martie, la licitație participând 21 de firme, și că a existat o concurență între firmele participante care s-au contestat între ele. Primarul a menționat că este necesară construcția unui nou spital întrucât spitalul vechi are 151 de ani, iar clădirea nu mai poate face față actualelor cerințe și nu se justifică o reabilitare a acesteia. El a mai spus că spitalul funcționează acum în cinci locații. Tofan a mai declarat că și clădirea nouă a spitalului, a cărei construcție a început în 1991, a fost gândită inițial mult prea mare, iar o parte din corpul clădirii a fost transformat în spațiu de locuit, fiind amenajate 60 de apartamente pentru tineri, prin ANL, din care în cinci apartamente locuiesc medici ai spitalului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: