Suceava

Trei întrebări despre câinii comunitari

Populația municipiului Suceava va fi consultată, în următoarea perioadă, cu privire la soluționarea problemei câinilor fără stăpân.
 

Anunțul a fost făcut ieri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că sondajul privind soluționarea problemei câinilor fără stăpân are trei întrebări, iar sucevenii vor trebui să răspundă dacă doresc ca acești câini să fie strânși de pe străzi, sterilizați și îngrijiți în padocurile municipalității sau dacă doresc ca după sterilizare câinii să fie din nou lăsați liberi în municipiu; dar și dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor bolnavi, periculoși sau agresivi. El a spus că aceste chestionare vor fi înmânate președinților asociațiilor de proprietari, care vor solicita membrilor să le completeze. Lungu a precizat că, după consultarea populației, CL va aproba strategia pentru soluționarea problemei câinilor fără stăpân, iar acțiunile vor fi făcute în colaborare cu asociația „Pro-Anima”, de protecție a animalelor. „Le vom da chiar și managementul adăposturilor dacă este nevoie”, a spus primarul, subliniind că dorește ca problema câinilor fără stăpân să fie soluționată cât mai repede. În prezent, în municipiu sunt aproximativ 3.000 de câini fără stăpân, dintre care 1.500 sunt în adăpostul municipalității. Ion Lungu a anunțat că va propune CL triplarea bugetului alocat gestionării câinilor comunitari, astfel încât, până în luna septembrie 2012, să fie adunați toți câinii din oraș și să fie duși în adăposturile municipalității.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: