La Spitalul Județean Suceava

Bolnavii internați trebuie să respecte cele 11 „porunci” stabilite de conducere

Conducerea Spitalului Județean Suceava a stabilit și pentru pacienții internați reguli ce trebuie respectate, printre care să închidă telefonul mobil în timpul vizitei medicului și să aibă grijă de igiena personală.
 

Spitalul Județean Suceava

În total este vorba despre 11 reguli stabilite prin Regulamentul de ordine interioară al spitalului, revăzut și reintrodus recent, a informat purtătorul de cuvânt, dr. Tiberiu Brădățan. Regula numărul 1 este „respectarea programului de vizită și contravizită”. „Ne adresăm pacienților, vizitatorilor și aparținătorilor, e bine ca oamenii să ia la cunoștință programul de vizită și să nu forțeze intrarea în secție, iar pacienții să fie găsiți la pat pentru a putea primi vizita medicului curant”, spune dr. Brădățan. Următoarele două reguli pentru pacienți se referă la închiderea telefonului mobil în timpul vizitei medicului și al contravizitei, pentru a nu fi perturbată discuția cu acesta, și să aibă o atitudine civilizată în discuțiile cu cadrele sanitare. Bolnavii mai sunt rugați să nu părăsească incinta secției fără permisul medicului, să păstreze curățenia, fiindcă „e păcat ca la investițiile făcute să se plece de la premisa că «nu e al meu, nu mă interesează»”. De asemenea, nu trebuie aduse în salon bagaje voluminoase, la internare pacientul având două variante: să predea îmbrăcămintea familiei, dacă se internează prin UPU a spitalului, sau să le predea la magazia de haine, dacă se internează prin serviciul de bolnavi cronici. „În salon, pacientul trebuie să aibă doar un bagaj ușor – telefonul mobil, obiecte pentru igiena personală, acte”, a menționat purtătorul de cuvânt. Pacienții trebuie să respecte dieta stabilită de medic Menținerea igienei personale este o altă regulă impusă în spital pacienților internați, ei fiind rugați „să practice o igienă zilnică”, mai ales că în saloane sunt acum toate condițiile, apă caldă și căldură. „Igiena ajută în procesul de vindecare al pacientului și nu există astfel riscul apariției altor infecții”, a spus dr. Tiberiu Brădățan. Respectarea dietei prescrise de medic, în cazul pacienților care trebuie să urmeze un regim strict, în funcție de boală, este regula nr. 8. Dr. Brădățan spune că nu se încearcă astfel înfometarea pacienților, ci doar un control al caloriilor, meniul fiind stabilit în funcție de diagnostic și de indicațiile medicului curant. De aceea se recomandă pacienților care primesc alimente de acasă să se consulte mai întâi cu medicul, preferabil fiind să primească numai fructe. A 9-a regulă este respectarea normelor de conviețuire în saloane, iar a 10-a se referă la informarea familiei cu privire la data și ora externării pacientului, pentru „a nu se crea momente de panică”. Ultima regulă se referă la obligativitatea purtării de papuci de către vizitatori, la intrarea în secții. Toate aceste măsuri au fost tipărite pe fluturași care au fost distribuiți prin secții, dar vor fi și afișate. O altă regulă ce trebuie însă respectată de toată lumea este aceea că de la ora 20 ”în incinta spitalului nu au voie decât mașinile de intervenție ale Ambulanței sau SMURD, mașinile particulare care aduc la spital urgențe majore și ale personalului de gardă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: