Militari la datorie, la Dorna Candreni

Pompierii salvează oameni și viețile acestora

Detașamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, duminică, în jurul orei 19, cu trei autospeciale, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Dumitru R., din satul Dealul Floreni, comuna Dorna Candreni.
 

La sosirea militarilor, ardeau acoperișul, planșeul și pereții casei de locuit, construită din lemn și acoperită cu tablă, existând pericolul de propagare la anexele gospodărești. Incendiul a fost lichidat la ora 20. Au ars acoperișul și planșeul casei în totalitate, pereții casei, în proporție de 80%, obiecte de mobilier, electrocasnice și documente personale ale membrilor familiei proprietarului. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un tablou de distribuție cu defecțiuni, neizolat corespunzător. Pompierii au salvat un adăpost de animale și un fânar. Nu s-au înregistrat victime omenești. Tot în aceeași comună, dar în satul Floreni, militarii dorneni au intervenit, mai târziu, la ora 2.26 (5 decembrie a.c.), pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ioan Florin I. Pompierii au ajuns la fața locului cu două autospeciale și o ambulanță SMURD. Aici, ardea acoperișul casei de locuit, construită din lemn și acoperită cu draniță, existând posibilitatea de propagare la o a doua casă, aflată în aceeași gospodărie, la o distanță de circa 5 metri. Au existat două victime, Adela B., în vârstă de 19 ani, și Elena I., în vârstă de 32 de ani, care au suferit atacuri de panică și au primit ajutor medical din partea paramedicilor SMURD. Nu au necesitat transportul la spital. Incendiul a fost lichidat la ora 4.10. A ars acoperișul casei de locuit în totalitate (pe o suprafață de circa 50 metri pătrați), degradându-se planșeul. Din primele cercetări, a rezultat că focul a izbucnit prin efect termic din cauza coșului de evacuare a fumului neprotejat termic față de materialele combustibile. Militarii au salvat a doua casă de locuit, obiecte de mobilier și bunuri de uz casnic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI