Pământ uscat pentru răposații din Ițcani

Lucrările la noul cimitir din cartierul Ițcani al municipiului Suceava vor începe anul viitor, face public șeful administrației municipiului, Ion Lungu.
 

Situație posibilă după ce, prin Legea nr. 203 din noiembrie, legiuitorul a modificat actul normativ prin care municipiul Suceava primise, prin transfer, de la Stațiunea de Cercetări și Dezvoltare Agricolă, 12 ha de teren, în două suprafețe, aflate la ieșirea din municipiul Suceava spre Fălticeni, respectiv în cartierul Ițcani, pe strada Grigore Alexandru Ghica. Modificarea a venit pe fondul necesității schimbării încadrării cadastrale inițiale, cele 3 ha atribuite anterior fiind într-o zonă cu surplus de umiditate, improprie amenajării unui nou spațiu de înmormântare. „Oamenii de acolo au avut dreptate. Inițial s-a dat o lege prin care s-au aprobat 3 ha de teren într-o zonă mlăștinoasă, la capătul iazului Lipoveni. Am făcut eforturi împreună cu ei și deputatul Sanda Maria Ardeleanu, care a fost la președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice, reușindu-se schimbarea amplasamentului”, evidențiază primarul, care informează că noul amplasament al viitorului cimitir se află pe marginea DE 85, spre Siret. Ion Lungu anunță că, după finalizarea amenajărilor, în noul cimitir vor primi zone distincte de înhumare toate confesiunile din cartier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: