Centura de ocolire a municipiului Suceava va fi inaugurată anul viitor

> „Îmi pare rău că, pentru exproprieri, nu se pot acorda toate despăgubirile la aceeași valoare”, declară primarul Lungu
Centura ocolitoare a Sucevei va fi gata anul viitor, crede șeful municipalității, Ion Lungu. Edilul-șef se bazează pe faptul că, la ultima descindere la fața locului a ministrului transporturilor, Anca Boagiu, firma constructoare a dat asigurări ferme în acest sens. „În ultima discuție pe care am avut-o cu ministrul Anca Boagiu și cu reprezentanții constructorului, aceștia din urmă mi-au confirmat că au tot ce trebuie, inclusiv sume suplimentare pentru stoparea alunecărilor de la Hagigadar, și s-au angajat ca lucrările să fie gata anul viitor”, subliniază Ion Lungu. Primarul susține că la această perspectivă a contribuit și aplanarea situației tensionate de la Șcheia în ceea ce privește exproprierile, menționând că proprietarii nemulțumiți încă se pot adresa instanței.
 

El crede că există două categorii de proprietari: una a celor care au pământul moștenit de la înaintași, iar alta a celor care l-au cumpărat, în scop speculativ, atunci când au auzit de proiectul inelului ocolitor. „Cei nemulțumiți au șansa de a merge în instanță și am înțeles că o parte dintre ei chiar au câștigat. Trebuie spus, însă, că la vremea respectivă samsarii au fost cei care au cumpărat terenuri în zonă, iar unii au câștigat, în timp ce alții au pierdut. Îmi pare rău că, pentru exproprieri, nu se pot acorda toate despăgubirile la aceeași valoare. S-au mișcat lucrurile mai greu pe partea juridică, fierul trebuind a fi bătut când era cald, până la apariția legislației în vigoare. Acum se discută despre despăgubiri la valoarea declarată la notar cu prilejul tranzacțiilor”, a explicat primarul. Comisia de expropriere a terenurilor din comuna Șcheia, care funcționează pe lângă Prefectură, urmează a-și înceta activitatea la jumătatea lunii decembrie, decizii urmând a fi emise pentru toți cei 441 de șcheieni nemulțumiți. Reamintim, varianta de ocolire a urbei reședință de județ are o lungime de 13,2 km și va prelua traficul de pe DE 85 pe traseul Moara – Șcheia – Mihoveni – Pătrăuți – Siret, precum și cel de pe DN 576 dinspre Vatra Dornei, spre frontiera cu Ucraina. Valoarea proiectului este de 67 de milioane de euro, sumă suportată în întregime de Ministerul Transporturilor. La final vor fi funcționale și mai multe apeducte și poduri, dintre care cel mai important este cel de pe râul Suceava, în zona Mihoveni. „În 2006, am fost inițiatorul acestui proiect pentru ruta ocolitoare și, cu eforturi extraordinare, l-am promovat. Sigur, mare ajutor ne-a dat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, mai ales pe partea de eliberare a finanțărilor”, a reliefat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: