Adrian Strategul

Îl bănuiam. Presupuneam că devorează în taină fiece număr din „Dilema Veche”, „România literară”, „Secolul 21” ș.c.l. și că se consultă măcar telefonic, din când în când, cu Liiceanu, Pleșu ș.c.l. cu privire la profunzimile și nuanțele existenței. Oricum, îl simțeam fiind cel puțin un onest amator de artă și cultură. Nu mi-l închipuiam însă atât de radical. Îl înțeleg, n-a făcut altceva decât să emită, din perspectiva unei constatări, o dorință firească de cuminte consumator de presă.
 

L.D. CLEMENT

De ce atâta bârfă, de ce atâta scandal?! Presa ar trebui să se ocupe doar de subiecte frumoase și delicate, așa cum sunt cele care-i plac lui și din pricina cărora cade-n extaze publicul său robust, admirator al valorilor adevărate. „Ceaușescu făcea bine limitând accesul la informație!” Pare cam mult spus, totuși; scuzați. Plus că în constatarea-reproș sare în ochi, urechi, precum un fir de nisip, o ambiguitate; să înțelegem că bine-ar fi ca informația să existe, dar consumul ei să se realizeze doar pe bază de criterii și ierarhii, eventual în grupuri selecte și secrete? Ambiguitate cumva consonantă cu cea care, pare-se, a provocat temerea enunțată de Strategia Națională de Apărare; cum că mass-media („denigrarea” ș.c.l.) poate atinge și șubrezi „interesele, valorile și obiectivele naționale”. Dacă Adrian Minune se pronunța mai repede, devenea musai Adrian Strategul. Dar SNAp i-a luat-o înainte…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: