Dr. Petrea Dulgheru a dus solia Cetății de Scaun a Sucevei la Alba Iulia

De Ziua Națională a României, solia Cetății de Scaun a Sucevei la Alba Iulia a fost dusă de dr. Petrea Dulgheru, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și președinte al Colegiului Județean al Medicilor Veterinari.
 

Dulgheru, îmbrăcat în straie caracteristice acelor vremuri și misiunii pe care a avut-o, a dat citire soliei Moldovei în Sala Unirii din Alba Iulia, în fața premierului Emil Boc, a oficialităților guvernamentale, a celor locale, precum și a oamenilor politici din toată țara prezenți acolo. Solul sucevean a fost însoțit de doi buciumași din Broșteni, pe lângă solia Cetății Albei Iulia fiind ascultată și solia Munteniei, venită din Cetatea Târgoviștei. Petrea Dugheru spune că transmiterea soliei este o mândrie pentru domnia sa, acesta fiind cel de-al doilea an în care a îndeplinit această misiune. „Acum 93 de ani, a sunat clopotul la Putna iar români din Cernăuții lui Eminescu, Cetatea de Scaun a Sucevei, din toată Moldova și Bucovina, s-au adunat la Alba Iulia, împreună cu românii din toate neamurile, pentru a înfăptui Marea Unire. Astăzi, noi ducem solia de unitate a neamului românesc de pe toate meleagurile”, se arată în solia Moldovei din Cetatea de Scaun a Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: