Peste 100 de medici participă la al doilea curs de iarnă de neuroradiologie și radiologie intervențională

Al doilea curs de iarnă al Societății Române de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională va avea loc în perioada 1-3 decembrie, la Hotel Best Western Bucovina, din Gura Humorului, unde sunt așteptați peste 100 de participanți din toată țara, ne-a informat medicul cardiolog Mihai Crețeanu.
 

”Cursul se adresează medicilor rezidenți de an terminal, medicilor specialiști și medicilor primari în specialitățile radiologie, neurologie, neurochirurgie, anestezie terapie intensivă, ginecologie, chirurgie vasculară, medicină de familie”, a precizat medicul. Printre lectorii acestui curs se numără prof. dr. Gheorghe Iana, șeful secției de Radiologie Imagistică Medicală de la Spitalul Universitar de Urgență București, șef de catedră la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, dr. Ovidiu Palea, medic specialist ATI la Spitalul Universitar de Urgență București, conf. dr. Ioana Lupescu, medic primar radiolog, șef de secție Radiologie Imagistică Medicală, Spitalul Universitar Fundeni din București ș.a.  Prima sesiune a cursului începe joi, de la ora 16.45, pe tema „Neurodiagnostic”, a doua sesiune a cursului, „Intervențional General”, fiind programată a doua zi, de la ora 9.  „Neuroradiologia și radiologia intervențională sunt domenii de noutate și în același timp de mare viitor în România. Prin tehnicile minim invazive endovasculare se realizează diagnosticul și tratamentul afecțiunilor din sfera neurologică, vasculară, ginecologică, oncologică. Avantajul acestor tehnici este dat de perioada scurtă de refacere a pacientului și de costurile semnificativ mai mici comparativ cu metodele clasice, de asigurarea unei calități a vieții mai bune”, a mai spus dr. Mihai Crețeanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: