La SC Drumuri și Poduri administratorul judiciar a fost schimbat

Șeful administrației județene sucevene, Gheorghe Flutur, a declarat că CJ Suceava își dorește revenirea pe piață a SC Drumuri și Poduri SA. „Facem totul numai să nu se închidă. Mandatul este rentabilizarea și salvarea societății”, a spus Flutur. Potrivit unei informări prezentate, marți, în plenul CJ Suceava, în cazul SC Drumuri și Poduri SA Suceava, la solicitarea Adunării Creditorilor, judecătorul sindic a decis înlocuirea administratorului judiciar, Euroconsulting SRL, cu firma Multiconsulting. Conform sursei citate, creditorii au fost nemulțumiți de faptul că administratorul judiciar Euroconsulting a acționat greșit și, mai mult, a propus majorarea onorariului, la 5000 de euro lunar. La cererea creditorilor, judecătorul sindic a nominalizat un alt administrator judiciar, firma Multiconsulting, care a luat deja măsuri pentru deblocarea activității societății și urmează ca în luna martie să prezinte programul de redresare a firmei Drumuri și Poduri SA Suceava.
 

Euroconsulting a atacat în instanță decizia de înlocuire din calitatea de administrator judiciar, procesul fiind pe rol, se mai arată în informare. Firma Euroconsulting aparține deputatului minorității italiene, Mircea Grosaru. Potrivit declarației de interese, Mircea Grosaru deține jumătate din părțile sociale ale acestei firme. AGA a SC Drumuri și Poduri SA Suceava a decis, în 23 martie, în ședință extraordinară, declararea voluntară a procedurii de insolvență. Potrivit unei informări făcute de CA, situația actuală a fost generată în 2008, după ce firma a pierdut exclusivitatea pe zece ani pentru întreținerea rețelei de drumuri județene și după ce în același an a făcut lucrări de reparații și întreținere pe 12 drumuri județene, în valoare de 8,2 milioane de lei, fără contract și care nu au fost asumate de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. “De atunci apare dezechilibrul major de lichidități în cadrul societății”, se arată în document, în care se menționează că ulterior societatea a pierdut licitații având un preț mai mare. Totodată, se menționează că firma a intrat în zona de neprofitabilitate din 2009, când a înregistrat o pierdere de 3,917 milioane de lei, iar în 2010 a avut o pierdere de 4,1 milioane de lei, în timp ce pe primele două luni ale acestui an are deja o pierdere de 454.257 de lei. AGA și CA ale SC Drumuri și Poduri SA au pus în aplicare mai multe planuri de restructurare, iar acum societatea are doar 200 de angajați. Potrivit raportului Curții de Conturi privind finanțele publice pe anul 2009, la SC Drumuri și Poduri SA Suceava s-au constatat încălcări privind administrarea și gestionarea patrimoniului public și privat al statului. Astfel, s-au efectuat servicii de transport materiale cu autobasculante, transport muncitori cu autoutilitare, transport balast cu tractorul și închirierea de utilaje fără ca societatea să încheie contracte de prestări de servicii cu societățile comerciale furnizoare ale acestor servicii. Totodată, SC Drumuri și Poduri SA Suceava a înregistrat în costurile de producție în perioada 2007-2008 în mod nejustificat consumul de carburant folosit de utilajele închiriate, pentru care societatea a achitat contravaloarea prestațiilor efectuate și facturate la tarifele cuprinse în facturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: