Consiliul Județean a economisit la salarii 350.000 de lei

Consiliul Județean Suceava a anulat, prin rectificare, suma de 350.000 lei prevăzută inițial pentru cheltuieli de personal.
 

Potrivit proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi de ieri a ședinței deliberativului, anularea creditelor bugetare de la capitolul „Autorități publice și acțiuni externe” este motivată de faptul că, în execuție, cheltuiala cu salariile s-a dovedit a fi mai mică față de fundamentarea bugetului județean. De anulare de credite bugetare cu titlu de subvenție are parte și Regia Autonomă Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava. Valoare „retragerii” este de 1,9 milioane de lei, iar cauza ar consta în schimbările legislative referitoare la finanțarea aeroporturilor. Cele două sume au mers în Fondul de rezervă bugetară la dispoziția CJ. Ca urmare a transferului, „rezerva” a ajuns la 3,54 milioane lei, 67 de consilii locale din județ, care se află în situații de extremă dificultate, primind ajutoare financiare de 2,33 milioane de lei. Conform Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, ordonatorii principali de credite au obligația de a analiza regimul creditelor bugetare. În condițiile în care anumite sarcini bugetare nu mai sunt valabile, „motivat de prevederi ale dispozițiilor legale sau din alte cauze”, respectivii ordonatori propun deliberativului anularea creditelor cu pricina. Termenul limită pentru aplicarea normelor legale este 10 decembrie a fiecărui an bugetar. Conform legislației în vigoare, cu creditele bugetare anulate se majorează Fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorităților deliberative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: