SC Termica, subiect de contre în CL Suceava

> Nemulțumit că aleșii social-democrați nu au primit lămuriri asupra unor ilegalități pe care le bănuiesc, consilierul PSD Ovidiu Donțu a lăsat să se înțeleagă că se va adresa organelor abilitate ale statului > „Dacă aveți vreun element, mergeți vă rog la DNA, unde vreți dumneavoastră, pentru că nu am nici cea mai mică emoție”, a răspuns primarul Ion Lungu
Consilierul local PSD Ovidiu Donțu a acuzat, în recenta ședință a deliberativului, lipsa de transparență a conducerii SC Termica și de disponibilitate a acesteia în a oferi informații consilierilor locali.
 

Termica Suceava

„Personal, am sunat pe directorul acestei societăți și am cerut să ne primească pe câțiva consilieri, pentru a vedea elemente de nelegalitate surprinse și într-un proiect de HCL. După ce, anterior, în plen, ni s-a spus că vom fi primiți, la telefon mi s-a solicitat să fac adresă în scris. Țin să amintesc dlui director că, potrivit legii, consilierii locali pot să se informeze despre activitatea Termica”, a declarat Donțu. Primarul Ion Lungu a precizat că Termica are propriile organe de conducere, iar CL are reprezentanți în Adunarea Generală a Acționarilor și în Consiliul de Administrație ale firmei, membri de la care se pot obține lămuriri asupra neclarităților invocate. Edilul-șef a accentuat că dacă într-adevăr există probleme, acestea pot face obiectul controlului organelor abilitate în acest sens. „Nu este nimic de ascuns, dar nu este corect să meargă, câțiva consilieri, pur și simplu, în control la Termica. Există Curtea de Conturi, Garda Financiară, DNA care pot să verifice dacă într-adevăr există nereguli. Mi se pare pertinent și ce a spus dl director al Termica: faceți adresă scrisă și vi se va răspunde la întrebări”, a subliniat edilul-șef. Nemulțumit de răspuns, Ovidiu Donțu a reiterat că la Termica legea a fost încălcată și a declarat că aleșii PSD „vor reflecta unde vor depune hârtiile!”. Context în care Ion Lungu a răspuns: „Dacă aveți vreun element, mergeți vă rog la DNA, unde vreți dumneavoastră, pentru că nu am nici cea mai mică emoție”. Contrele dintre Ovidiu Donțu și Ion Lungu vin după ce, în ședința din urmă cu o lună, deliberativul local a respins constituirea unei comisii de analiză a situației patrimoniale de la Termica. Principalele două obiective ale acestei comisii, care urma a fi formată din 7 consilieri ai opoziției, respectiv ai PSD și PNL, vizau analiza legalității reducerii capitalului social, urmată de compensarea datoriilor pe care primăria le are către Termica, dar și a corectitudinii transferului către societate a suprafeței de 156 ha, în schimbul stingerii debitelor pe care executivul le are în contul diferenței de tarif la gigacalorie. Membrii comisiei, al cărei inițiator s-a dorit consilierul PSD Ovidiu Donțu, intenționau să se lămurească asupra implicațiilor financiare pe care le-a avut asupra activității Termica participarea acestei societăți în Asociația sportivă Fotbal Club „Cetatea”, precum și față de modul de gestionare a contractului de concesionare încheiat cu Adrem Invest București, în vederea ridicării unei noi centrale de cogenerare de înaltă eficiență. Consilierii opoziției cereau lămuriri în legătură cu utilizarea fondurilor la achizițiile și licitațiile publice, în special la constituirea stocurilor de cărbune, cât și în ceea ce privește gestionarea sumelor din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: