Suplimentare guvernamentală pentru învățământul sucevean

Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de miercuri alocarea unor sume defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA) unităților de învățământ preuniversitar de stat finanțate din bugetele locale.
 

Județului Suceava i-a fost alocată suma de 8.569.000 lei, asigurându-se astfel sumele necesare pentru plata cheltuielilor salariale stabilite prin lege, precum și a contribuțiilor acestora, pentru anul 2011, unităților de învățământ preuniversitar de stat finanțate din bugetele locale. Bugetul alocat județului Suceava pentru plata drepturilor salariale, pentru anul 2011, a crescut de la 260 milioane lei, la aproximativ 268 milioane lei, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava. Sumele alocate vor fi repartizate pe comune, orașe și municipii, prin decizie a directorului Direcției Generale a Finanțelor Publice a județului Suceava, cu asistența tehnică de specialitate a Inspectoratului Școlar Suceava, care va comunica necesarul pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar de stat. Prefectul Sorin Arcadie Popescu a analizat situația la nivelul județului în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de pe lângă Instituția Prefectului din 1 noiembrie, în urma căreia a făcut demersuri pe lângă Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și pe lângă Ministerul Finanțelor Publice pentru suplimentarea bugetului, astfel încât drepturile salariale ale corpului profesoral din învățământul sucevean, precum și ale personalului auxiliar, să fie achitate la timp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: