Asistații social și-au primit ajutoarele la încălzire încă din septembrie

Aproximativ 7000 de familii din municipiul Suceava vor avea parte – cel puțin înaintea verificării corectitudinii declarațiilor pe propria răspundere – de sprijinul financiar guvernamental pentru plata facturilor la încălzire în sezonul rece 2011-2012.
 

Primarul Ion Lungu spune că vor fi puse pe rol 5800 ajutoare pentru abonații sistemului centralizat de termoficare, 866 fiind destinate posesorilor de centrale termice pe gaze naturale, iar 285 pentru sucevenii care se încălzesc cu combustibili solizi. „Urmează ca dispoziția de primar să fie semnată pe data de 21 noiembrie, în așa fel încât să fim în termen, să înaintăm documentația la Ministerul Muncii, iar acest subvenții să se achite la timp”, a declarat edilul-șef. El ține să precizeze că beneficiarii Legii venitului minim garantat primesc sprijin la încălzire 58 lei/lună. Către cei 56 de beneficiari s-au achitat, încă din luna septembrie, circa 20.000 lei. Ion Lungu spune că în luna decembrie vor începe anchetele sociale în teren, urmând a fi verificate 60% dintre declarațiile pe proprie răspundere depuse la dosare. Reamintim că declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decât cele reale – în scopul vădit de a obține foloase materiale necuvenite – constituie infracțiune de fals, uz de fals sau înșelăciune, după caz, și se pedepsește potrivit dispozițiilor Codului penal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: