Gălățeanul cu „magazin de vise” la poalele Rarăului rămâne la 3 ani cu suspendare

Cristian Tiberiu Nistor, de 35 de ani, originar din Galați, administrator al unui „magazin de vise” ce fusese deschis în clădirea Casei Culturii din Câmpulung Moldovenesc, a pierdut, ieri, procesul deschis la Curtea de Apel Suceava, în atacarea sentinței Tribunalului, din 19 mai a.c., care îl condamna la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de droguri de mare risc.
 

Reamintim, de la magazinul acestuia au fost ridicate, la vremea anchetei, din decembrie 2010, 170 de plicuri cu produse etnobotanice. În 20 dintre ele a fost, ulterior, identificată o substanță inclusă în categoria drogurilor de mare risc (JWH 018). Potrivit anchetatorilor, spațiul din incinta Casei Culturii din municipiul Câmpulung Moldovenesc ar fi fost închiriat legal, dar funcționarea lui s-a făcut fără ca administratorul să dețină autorizație din partea autorităților locale. Drogul JWH 018 a fost interzis în România în februarie anul acesta, odată cu alte aproximativ 40 de substanțe vândute ca “etnobotanice” în “magazinele de vise”, dar identificate de Ministerul Sănătății ca prezentând risc pentru consumatori. Substanța, prohibită de mai mulți ani în țări ca Austria, Franța Anglia, Irlanda, Canada, Statele Unite, Suedia, este un halucinogen cu care, se spune, consumatorii experimentează efecte mai intense decât cele provocate de cannabisul fumat. Nistor mai are o cale de atac, recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: