156 de pensionari au popriri la pensii

> Cele mai multe au fost instituite ca urmare a neonorării creditelor bancare și, de asemenea, din cauza neachitării unor debite restante ori a taxelor și impozitelor
 

Pensionari

Mai bine de 150 de pensionari suceveni nu-și mai iau pensiile în întregime, după ce au contractat credite ori nu și-au plăti la timp obligațiile legale către diverse instituții. La solicitarea acestora din urmă și în baza prevederilor în vigoare, Casa Județeană de Pensii Suceava poate proceda la înființarea popririlor, afectate fiind 30 de procente din mărimea pensiei aflate în plată. Potrivit unei informări a CJP, în toamna acestui an, 156 de pensionari suceveni aveau rețineri din pensii, „tragerile” fiind sub procentajul amintit. Cele mai multe dintre popriri au fost solicitate și instituite ca urmare a neonorării creditelor bancare și, de asemenea, din cauza neachitării unor debite restante ori a taxelor și impozitelor datorate bugetelor locale. Cu circa 2 ani în urmă, se aflau în neplăcuta postură de a li se reține bani din pensie peste 2000 de pensionari din județ, cele mai multe solicitări de instituire a popririi venind, atunci, de la casele de ajutor reciproc ale pensionarilor și unitățile financiar-bancare. Conform sursei citate, pensionarii s-au văzut văduviți de bună parte din drepturile pecuniare cuvenite pe motiv de litigii imobiliare, cu predilecție ca urmare a celor privind terenurile. Casa Județeană de Pensii este terț în relația cu pensionarii și creditorii care, în baza unor titluri executorii, vor să-și recupereze banii, calitatea amintită dându-i dreptul CJP să rețină pensionarilor până la 30% din cuantumul pensiei. Pe numele unora dintre pensionarii datornici au fost emise două sau chiar câte trei popriri, deciziile fiind luate în baza titlurilor executorii ale diverșilor creditori. Pensionarii care au datorii restante la mai mulți creditori riscă rețineri și până la jumătate din pensie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: