12.11.11

Cu mâne zilele-ți adaogi/ Cu ieri viața ta o scazi… Scriu rândurile pe care le citiți acum la aproape 11 (ora) 11.11.11, cu gândul că parcă prea s-au înmulțit în ultima vreme alertele unora (tot felul de cititori în stele, în numere, în pietre, în cărți etc.) cum că o anume zi ar fi ultima (…aceea despre care doar Dumnezeu-Tatăl știe de fapt, aceea care ar putea fi ultima doar din perspectiva modului în care ne pricepem acum a interpreta vremurile și Vremea). Veți spune că printre purtătorii de vină că astfel de informații se diseminează și presează acut asupra mentalului individual și al celui colectiv sunt tocmai ziariștii care par a lucra tocmai într-o așa așteptare, pentru a le afla șoptite și a le transmite strigate-n gura mare.
 

L.D. CLEMENT

Și aș răspunde că, odată împrăștiate-n mulțime, ajung a funcționa aidoma celora despre felurite întâmplări ale zilei, cele legate de moarte, smintiri, pierzanii, care, adesea, apăsat repudiate, sunt consumate de mulți dintre noi cu sentimentul că, astfel, fiecare este salvat, că a scăpat încă (și încă?) o zi de Răul care (doar?) altora li se întâmplă. Pe un fond ancestral despre care s-ar părea că nu poate fi înlăturat, în care mai toate miturile-s vii, semnificând împreună. De aceea, și rânduri ca acestea par mai cu sens și mai cu temei dacă ar fi spuse de un interpret al stelelor, de un ghicitor în cifre, de un (dacă vreți) parajurnalist. Tocmai de aceea, și la noi, proliferează astfel de „meserii” tainice, neînvățate în școli, inexistente în vreun nomenclator, dar cu toată bunăvoința și chiar înțelegerea îngăduite de stat. P.S. Am scăpat de ziua de ieri, dar am pierdut-o, nicicând n-o vom mai recupera!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI