Sucevenii își pot onora on-line obligațiile către bugetul local

➢ Deocamdată, pot fi achitate astfel taxele de timbru, amenzile, penalitățile și taxele pentru eliberări permise > Din ianuarie 2012 urmează a fi posibilă și plata impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport
 

De două săptămâni, la Primăria Suceava este funcțional sistemul de a plată on-line a obligațiilor fiscale, a informat, într-o întâlnire cu presa, șeful administrației locale, Ion Lungu, adăugând că, în acest sens, doritorii vor trebui să acceseze pagina www.ghiseul.ro. Deocamdată, în acest regim pot fi achitate taxele de timbru, amenzile, penalitățile, precum și taxele pentru eliberări permise, iar, în conformitate cu programul național, din luna ianuarie 2012 va fi posibilă și plata electronică a impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport. Primarul spune că noul sistem va ajuta la onorarea anticipată a dărilor, deoarece contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, beneficiază de bonificații pentru achitarea integrală a dărilor în primul trimestru al anului. „Sistemul va fi disponibil integral odată cu plata taxelor și impozitelor locale pe anul 2012. Este știut faptul că mulți cetățeni și firme preferă să achite obligațiile în primele luni ale anului, în special în ianuarie, în așa fel încât să beneficieze de bonificațiile acordate pentru plata anticipată”, arată ocupantul fotoliului din Areni. Primarul a anunțat, încă din aprilie 2011, că Suceava intră în sistemul național de plată electronică a taxelor și impozitelor (SNEP) și că administrația locală va deschide un cont colector la trezorerie statului. El preciza, la acea dată, că va fi perceput un comision de maxim 2% pe operațiune, neputând depăși 30 de lei, indiferent de mărimea tranzacției.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: