AJOFM acordă bani firmelor care angajează șomeri defavorizați

> De alocări financiare beneficiază societățile care încadrează absolvenți, șomeri de peste 45 ani, părinți unici întreținători de familie și persoane cu handicap
 

În perioada trecută din acest an, în județul Suceava au fost subvenționate locurile de muncă a 115 absolvenți, a 184 de persoane în vârstă de peste 45 ani și unici întreținători de familii monoparentale, de sprijinul financiar prevăzut de lege beneficiind 168 de angajatori, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava. „Serviciul public de ocupare intervine pentru echilibrarea și accesul egal la piața muncii prin politici de tip activ, destinate creșterii nivelului de ocupare a grupurilor țintă și valorificării resurselor umane. Alături de serviciile care asigură creșterea nivelului de calificare și flexibilitatea profesională a persoanelor inactive, AJOFM subvenționează o parte din cheltuielile de personal ale agenților economici care angajează șomeri defavorizați pe piața muncii”, declară directorul executiv al instituției, Aurelia Focșa. Potrivit șefului AJOFM, dintre subvențiile destinate inserției pe piața muncii a șomerilor, sumele cele mai mari alocate din bugetul asigurărilor de șomaj, în această perioadă, revin susținerii financiare a angajatorilor care încadrează absolvenți, persoane de peste 45 ani, părinți unici întreținători ai familiei monoparentale și persoane cu handicap. Perioada pentru care se acordă acest suport financiar este de un an, iar mărimea subvenției este diferențiată, în funcție de nivelul studiilor finalizate de absolvenți, de la 500 lei până la 750 lei/lună pentru fiecare tânăr angajat. Doar în cazul absolvenților din categoria persoanelor cu handicap, durata de acordare a subvenției este de un an și jumătate. „Angajatorii mai pot beneficia de o preselecție a tinerilor înregistrați în evidențele noastre, precum și de deducerea cheltuielilor organizate pentru formarea profesională a absolvenților angajați. Cuantumul subvenției acordate pentru angajarea celorlalte categorii de șomeri menționate este de 500 lei/lună, angajatorii putând solicita și o preselecție, în funcție de calificare și alte criterii de interes în recrutarea șomerilor”, precizează Aurelia Focșa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: