La frontiera de est a UE, în primele 9 luni

Un milion de persoane în tranzit, 17 milioane de țigarete confiscate

La ședința de evaluare a activității desfășurate în primele 9 luni ale anului 2011 de Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Suceava, au participat, ieri, ofițeri cu funcții de conducere din cadrul unității, ședința fiind condusă de cms.-șef Gheorghe Ieremie, șeful acesteia.
 

S-au executat activități specifice de organizare și eficientizare a activității de culegere a informațiilor, pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, a contrabandei și traficului cu țigări, cât și a migrației ilegale, s-a arătat în darea de seamă ofițerească. Prin punctele de frontieră sucevene au trecut exact 1.176.253 persoane, care au circulat cu exact 461.822 mijloace de transport și nu s-a permis din diverse motive intrarea în țară a 569 persoane. În perioada analizată, s-au aplicat un număr de 97 de contravenții în valoare de 56.550 lei, iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 6.924.523 lei. Bunurile reținute în vederea confiscării au constat în țigări, material lemnos și textile. În urma acțiunilor întreprinse au fost confiscate fix 17.081.480 țigarete, în valoare de 5.608.975 lei, iar, pe linie de contrabandă, s-au înregistrat 100 de cazuri în care au fost implicate 185 de persoane. S-au constatat 113 fapte penale. “Pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni, axată pe schimbul de date și informații, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În perioada analizată au avut loc 227 de întâlniri cu reprezentanții Detașamentului de Grăniceri Cernăuți și structurilor subordonate. Activitatea Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Suceava s-a desfășurat în interesul persoanei, a comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv în executarea legii având ca bază legală prevederile actelor normative în vigoare“, se arată într-un comunicat al IJPF Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI