Prima celulă a depozitului ecologic de deșeuri de la Moara este gata

> Urmează să se încheie lucrările de la stația de epurare, după care aceasta va fi dată în folosință
Prima celulă a depozitului ecologic de deșeuri menajere de la Moara, din preajma municipiului Suceava, va fi dată în folosință cât mai repede cu putință, anunță primarul Ion Lungu.
 

Anunțul a fost făcut cu prilejul rectificării bugetului local cu suma de 1,4 milioane de lei, bani care ar urma să ia calea operatorului de salubritate, Rosal Grup, în contul contravalorii ridicării și transportării gunoiului din Suceava pe platforma de la Botoșani. „Avem costuri foarte mari la salubritate. Practic ne omoară factura pentru transportul gunoiului la 60 km, în Botoșani. Este gata prima celulă de la depozitul ecologic de la Moara, se lucrează la stația de tratare-epurare și sperăm ca aceasta să fie dată cât mai repede în folosință”, subliniază Lungu. Șeful municipalității susține că, de 7 ani, de când este primar al Sucevei, a făcut tot posibilul pentru a rezolva problema salubrității în reședința de județ. „Cred că mi-am făcut datoria din acest punct de vedere. Am adus 22 de hectare de teren de la Guvern și le-am pus la dispoziție pentru proiectul de management integrat al deșeurilor de la nivel de județ și voi face tot ce se poate și în continuare”, a reliefat primarul Ion Lungu. Amplasamentul de la Moara al depozitului ecologic este situat la aproximativ 1 km nord-vest de satul Moara și la 1 km nord-est de Vornicenii Mici. Prima celulă a gropii de gunoi de la Moara se întinde pe o suprafață de 7,5 hectare și va asigura procesarea a 100.000 de tone de deșeuri pe an. Constructorul este Asocierea Alpine Bau GMBH Salzburg Wals și Cominco București, valoarea contractului fiind de 18,73 milioane de lei, termenul de finalizare fiind stabilit pentru sfârșitul anului 2011. Succesiv, darea în folosință a primei celule a gropii din preajma urbei reședință a fost preconizată pentru finele anului 2010, iar mai apoi, pentru primăvara lui 2011. Din cauza întârzierilor, Primăria Suceava cheltuiește până la 500.000 de lei pe lună cu transportarea deșeurilor menajere pe platforma de la Botoșani. De precizat este că atât Consiliul Județean, cât și Prefectura și Agenția pentru Protecția Mediului au promovat proiectul Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Suceava, acesta având o valoare de circa 64 milioane de euro. Proiectul prevede construirea a două depozite de deșeuri municipale la Moara și Pojorâta, a 5 stații de transfer, precum și a infrastructurii necesare colectării și transportului deșeurilor, inclusiv a colectării selective în mediul urban și rural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: