Pentru că nu și-a spălat copilul

Un asistent maternal din Vatra Moldoviței a fost concediat

> Un alt asistent maternal, din Gura Humorului, a scăpat cu avertisment după ce s-a constatat că nu-și făcuse curățenie în casă > Conducerea DGASPC Suceava a format o comisie care va sta mai des cu ochii pe asistenții maternali și pe centrele de plasament din județ
 

Un asistent maternal profesionist și-a pierdut dreptul de a mai profesa, iar un altul a fost avertizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava pentru nereguli constatate în timpul unui recent control. În urma dispoziției date de directorul executiv Margareta Isăilă au fost verificați, de o comisie special constituită, 46 de asistenți maternali din zonele Câmpulung Moldovenesc, Salcea, Fălticeni, Dolhasca, Gura Humorului și Ilișești. Membrii comisiei, doi medici, asistent medical, psihologi și asistenți sociali din cadrul Direcției au retras cu această ocazie atestatul asistentului maternal Ecaterina D. din comuna Vatra Moldoviței. Deoarece copilul pe care ea îl avea în plasament a fost găsit în condiții de igienă precară, aspect absolut intolerabil pentru comisie, femeia și-a pierdut dreptul de a mai profesa în calitate de asistent maternal. „Casa nemăturată, musafiri așteaptă”, ar fi putut glumi Paulina L., asistent maternal din Gura Humorului, când comisia DGASPC i-a bătut la ușă. Situația nu era însă de glumă, cât timp copilul pe care ea îl îngrijește trăia într-o casă în care se face curățenie prea rar. Aflăm că Paulina L. a scăpat doar cu un avertisment de data aceasta, dar, la următoarea abatere, atestatul ei va fi suspendat. Dispoziția de control a șefului DGASPC Suceava a vizat și toate centrele de plasament din județ, ce au fost verificate pe linia respectării condițiilor de igienă, alimentație, supraveghere și relaționare între copiii aflați în plasament. În aceste centre, ne-a comunicat Direcția, nu s-au găsit nereguli importante. „Activitatea acestei comisii se va desfășura permanent și, trimestrial sau ori de câte ori se va impune, comisia va înainta rapoarte informative conducerii instituției, astfel încât să poată fi luate cât mai urgent măsurile ce se impun în vederea remedierii oricărei deficiențe”, ne-a declarat Margareta Isăilă, directorul executiv al DGASPC Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: