„Ori pe o parte, ori pe cealaltă parte”...

PNȚCD caută o alianță

PNȚCD va trebui să intre într-o alianță cu un partid puternic la viitoarele alegeri, „ori pe o parte, ori pe cealaltă parte”, a declarat ieri deputatul PNȚCD de Suceava Mircea Irimescu, arătând că au fost stabilite contacte cu PDL de mai multă vreme, mai ales că PPE, familie din care fac parte PNȚCD și PDL, nu admite ca formațiunile membre să se posteze, în momente electorale, pe poziții diferite.
 

„Nu poate partidul răzbi singur. O alianță e absolut necesară”, a spus Irimescu. El a menționat că el face parte din grupul parlamentar liberal, conform înțelegerii de dinaintea alegerilor parlamentare din 2008. Irimescu a mai spus că în 2008 a existat o deschidere a PNL față de PNȚCD, în special din partea fostului președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care și în prezent este preocupat de destinul PNȚCD, în timp ce conducerea actuală a PNL este mai rezervată. „Nu-l văd pe Crin Antonescu preocupat de chestiunea aceasta”, a spus deputatul țărănist. Întrebat dacă întâlnirea dintre liderii grupărilor din PNȚCD cu președintele Traian Băsescu va avea un rezultat, Irimescu și-a exprimat scepticismul. „Nu vor acționa unitar. Deciziile vor fi în două părți: la Victor Ciorbea și la Vasile Lupu. Nu e dialog. Sunt probleme mari”, a spus Mircea Irimescu. El a arătat că, personal, rămâne în actuala situație, de membru al PNȚCD și parte a grupului PNL din Camera Deputaților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: