Rațiunea modificării legislației privind exproprierile

„Era un soi de cârdășie” între unii avocați și unii proprietari

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, ieri, la Suceava, că există rumoare și nemulțumiri privind exproprierile la șoseaua de centură a Sucevei, dar a explicat că legislația în domeniu a fost schimbată pentru că vechea legislație reprezenta un blocaj la absorbția fondurilor comunitare.
 

Ea a arătat că „era un soi de cârdășie” între unii avocați și unii proprietari de terenuri astfel încât valoarea exproprierii să fie foarte mare. Boagiu a subliniat că, în baza noii legislații, grila notarială stă la baza evaluărilor pentru exproprieri. Totodată, ministrul transporturilor a precizat că, în prezent, datorită modificării legislației în domeniul exproprierilor în interes public, România a intrat în procentul european, unde valoarea exproprierilor la un proiect de construcții este sub 3% din valoarea întregii investiții. „Am eliminat arbitrariul care exista de multă vreme și cu sume foarte mari de bani. Nu am făcut altceva decât să reglementăm, să aducem în normalitate o situație de anormalitate care ne ținea și blocați”, a spus Boagiu. Câteva zeci de localnici din comuna Șcheia au protestat, la sfârșitul lunii septembrie, pe șantierul șoselei de centură a Sucevei, nemulțumiți de valoarea despăgubirilor pentru exproprieri, încercând să oprească lucrările constructorului; dar au fost îndepărtați de jandarmi. Lucrările la șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, care au început în 2008, ar urma să fie finalizate la 12 iulie 2012. Valoarea totală a investiției este de 361,94 de milioane de lei, din care s-au executat lucrări în valoare de peste 105 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: