„Dau palton pe bască și…”

Un site de anunțuri online, care se prezintă a fi cel mai cel (da, dar așa se anunță toate…) zice că, odată cu toamna, se cunoaște o fantastică (ei nu folosesc acest termen, însă mi-au dat a crede că e vorba despre ceva „fantastic”) înviorare a vânzărilor/cumpărărilor. Cică au revenit tendințele de cumpărare, vânzare, închiriere (deh, tendința nu e tocmai actul în sine!) pentru mașini, articole de îmbrăcăminte, proprietăți imobiliare, cea mai mare dinamică (însemnând cam 50% din tot) fiind comunicată la capitolul încălțări și țoale.
 

A venit toamna, acoperă schinarea și picerele cu ceva! – e normal. Cu precizarea că destule astfel de afaceri mai mici sau mai mari privesc îmbrăcămintea second hand și că (nou!!!, nou!!!) a apărut și un alt tip de… afacere: cel al schimbului de haine între persoane fizice. M-am documentat nițel și, dintr-o revistă specializată, am aflat că e chiar trendy să faci schimb de bulendre (și n-ar fi vorba, după cum știm, despre fetele de cămin care se gătesc pentru club). Concret, dacă „te-ai plictisit” de o rochie, o speli binișor și-o anunți la schimb pentru o pereche de pantofi, bunăoară. Sau un palton bun, doar un pic ciupit de molii, în contrapartidă cu o bască, un fular în dungi și-o pereche de nădragi purtați doar 3 ani. Vor fi fiind organizate și întâlniri speciale pentru astfel de afaceri, care nu se mai cheamă, ca odinioară, „piețe de vechituri”, ci, elegant și profi, „târguri de trocuri”. Interesantă mi s-a părut și informația că Suceava, ca județ, nu e cuprinsă în Top 10 al acestor schimburi, conduse de bucureșteni, brașoveni și constănțeni. Dovadă că bucovinenii țin la tradiție, așa cum se zice; când au ceva parale, merg la magazin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: