Suceava

Apartamente ale „stranierilor”, transformate în „cluburi” în care se consumă etnobotanice

> Deoarece sunt amenințați de tinerii cu pricina, vecinilor le este frică să intervină și să sesizeze organele abilitate, semnalează consilierul PSD Corneliu Cașu > „Este un semnal de alarmă corect, avem colaborare bună cu Poliția Municipală și Inspectoratul de Jandarmi și încercăm să facem un front comun”, a precizat edilul-șef Ion Lungu
 

Consilierul local sucevean PSD Corneliu Cașu a solicitat Comisiei locale de ordine publică împreună cu Poliția Locală și alte organe în drept, să ia măsuri împotriva tinerilor găzduiți în apartamentele unor localnici plecați în străinătate, ai căror ocupanți temporari tulbură liniștea publică, prin numeroase chiolhanuri nocturne. Corneliu Cașu, șef al Asociației pentru Protecția Consumatorului, spune că a primit numeroase reclamații în acest sens și că, la rându-i, a făcut sesizări la organele abilitate, însă nu a primit niciun răspuns. „În municipiul Suceava au început să apară cazuri mai deosebite, să se tragă și cu pistolul, și cu pușca. În ultima perioadă, în oraș au venit foarte mulți tineri la facultate, ceea ce este un lucru foarte bun. Însă foarte rău este că mai mult de jumătate dintre ei nu au reușit să obțină locuri de cazare în căminele Universității și s-au împânzit în tot municipiul, pe la diferite gazde. Mulți sunt găzduiți prin apartamente ale căror proprietari sunt plecați la muncă în străinătate și în care se consumă băuturi alcoolice, etnobotanice, ele transformându-se, cel puțin pe timp de noapte, în cluburi sau discoteci. Rog Comisia locală de ordine publică și Poliția Locală să facă verificări și atenționări, pentru a nu se ajunge la situații mai deosebite”, subliniază el. Iar în calitate de membru al comitetului de conducere al unei asociații de proprietari, relevă că, deoarece sunt amenințați de tinerii cu pricina, vecinilor le este frică să intervină și să facă demersuri la organele statului. Primarul Ion Lungu a declarat că la Poliția Locală sunt blocate 40 de posturi și de aceea numărul patrulelor este neacoperitor. „Avem în continuare forțe insuficiente, ne-ar trebui măcar 5 patrule și există doar una singură. Se discută din nou despre reorganizarea Poliției Locale, de comasarea cu Poliția Municipală, așteptăm ca acest lucru să se întâmple. Ca să putem interveni, trebuie să avem și posibilități, și personal suficient. Este un semnal de alarmă corect, avem colaborare bună cu Poliția Municipală și Inspectoratul de Jandarmi și încercăm să facem un front comun”, a precizat edilul-șef Ion Lungu. Comisia locală de ordine publică este o structură înființată în conformitate cu actele normative privind funcționarea administrației locale și Poliției Locale. Organismul hotărăște cu privire la asigurarea ordinii și liniștii publice, analizează activitatea polițiștilor locali, a Poliției, Jandarmeriei, lucrătorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, propunând măsuri de îmbunătățire a activității acestor instituții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: