Anvelopele corespunzătoare și restricțiile vitezei, necesare pentru siguranța traficului

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, ieri, la Suceava, că la circulația pe drumuri cu zăpadă pot fi folosite cauciucuri de iarnă sau all seasons, iar conducătorii auto care vor fi prinși în trafic circulând în condiții de iarnă cu anvelope necorespunzătoare vor fi amendați.
 

Boagiu a spus că a propus spre aprobare o lege, care a fost acceptată nu în forma propusă inițial și care prevede modul în care trebuie echipate autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă. „Atunci când un conducător auto este identificat în trafic că circulă fără cauciucuri adaptate condițiilor de iarnă, pe tronsoane pe care există zăpadă sau gheață, suportă rigorile legale. Cauciucurile sunt atât cele de iarnă, cât și cele all seasons, care pot fi folosite și iarna și vara”, a spus ministrul. Ea a subliniat că această prevedere are în vedere siguranța cetățeanului în trafic, precizând că de curând s-a văzut ce înseamnă să nu fii echipat corespunzător. „Din păcate ne și place viteza în România, chiar dacă avem restricții”, a spus Boagiu. Anca Boagiu a atras atenția că restricțiile de viteză pe drumurile publice trebuie respectate, întrucât au ca scop protejarea participanților la trafic: „Atunci când cei de la Poliție și cei de la Drumuri ne pun indicatoare pe drumurile publice și ne avertizează că se circulă cu o anumită viteză, o fac atât pentru siguranța noastră, cât și pentru cea a celorlalți participanți la trafic, pe care putem oricând să-i punem în pericol”. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, alături de Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Regia Autonomă “Registrul Auto Român” (RAR), au informat, joi, că începând cu data de 1 noiembrie 2011 intră în vigoare prevederile OG 5/2011 privind obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI