Ieri, la Suceava

Anca Boagiu și Gheorghe Flutur au semnat contractul de modernizare a Aeroportului „Ștefan cel Mare”

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, s-a aflat la Suceava pe parcursul zilei de ieri, unde a semnat, împreună cu șeful administrației județene sucevene, Gheorghe Flutur, contractul de modernizare a Aeroportului Suceava prin POS Transporturi. Investiția, în valoare de 39,5 milioane de euro, este finanțată de UE. Anca Boagiu a declarat că este un moment extrem de important atât pentru județul Suceava, cât și pentru Ministerul Transporturilor, arătând că modernizarea Aeroportului Suceava creează potențial economic atât în județ, cât și în regiune. La rândul său, președintele CJ Suceava a declarat că până în luna martie 2012 urmează să fie desemnată firma care va întocmi proiectul tehnic și de execuție, iar din septembrie 2012 să înceapă lucrările de modernizare. Gheorghe Flutur a precizat că finanțarea acestui proiect este asigurată cu 20,9 milioane de euro din partea UE, cu 9 milioane de euro din bugetul național, iar restul de la bugetul județean și de la Regia Autonomă Aeroportul Suceava.
 

Autoritatea de Management a POS Transporturi a avizat, în urmă cu două săptămâni, cererea Aeroportului Suceava de modernizare, cu un punctaj de 67,75, pentru o investiție totală de 167 de milioane de lei (39,5 de milioane de euro). Potrivit indicatorilor tehnico-economici, la Aeroportul Suceava urmează să fie făcute lucrări la balizaj, la sistemul de navigație, la pistă și construirea unui nou turn. Soluția de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2.460 metri și lățimea de 45 metri. Totodată, se va construi un nou turn de control, iar sistemul de balizaj va fi din gama de dispozitive corespunzătoare categoriei a II-a de operare pe direcția 16. Instalațiile de navigare de tip ILS vor permite dirijarea aeronavelor și în condiții de ceață. Pentru extinderea pistei de aterizare-decolare, CJ Suceava a achiziționat mai multe terenuri din zonă și, ulterior, a decis ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al județului Suceava – care au fost predate în administrare Regiei Autonome “Aeroportul «Ștefan cel Mare Suceava»” – să se exercite pe durata existenței Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava. Suceava devine cea mai importantă poartă aeriană din N-E țării La semnarea contractului de modernizare a Aeroportului „Ștefan cel Mare” a fost prezent și deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan, care a subliniat la rându-i importanța investiției și a arătat că județul Suceava va deveni astfel cea mai importantă poartă aeriană de intrare în regiunea de nord-est. „Îmi exprim satisfacția că în sfârșit aeroportul va fi modernizat, însă pot să vă spun că am două motive de bucurie. Primul este că aeroportul se află în colegiul meu electoral, Colegiul Suceava 2. Modernizarea aeroportului a fost o promisiune pe care am făcut-o în mod special în campania electorală și acum vine ca o descărcare de promisiune față de electorat. Al doilea motiv de bucurie este acela că modernizarea aeroportului reprezintă o mare realizare pentru județul Suceava, acesta devenind astfel cea mai importantă poartă aeriană de intrare în regiunea de nord-est”, a declarat Balan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: