9 dintre cele 22 de vulpi împușcate în campania antirabică erau turbate

Încă 3 vulpi pozitive la rabie au fost depistate în urma vânătorilor efectuate în ultimele zile, anunță conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).
 

Animalele pozitive la rabie au căzut pradă vânătorilor pe fondurile de vânătoare Paltinu, Brodina și Fălticeni, zona de protecție incluzând, astfel, și localitățile Broșteni, Brodina și Fălticeni. De la demararea acțiunii de vânătoare, la începutul acestei săptămâni, la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava s-au primit 22 de probe pentru examenul special, infecția cu virusul turbării fiind confirmată la 9 vulpi. „Având în vedere pericolul deosebit pe care îl constituie rabia, atenționăm din nou asupra regulilor de protecție necesare în cazul în care există situații similare. În primul rând trebuie anunțat medicul veterinar despre orice caz de îmbolnăvire sau deces al animalelor, cadavrele acestora netrebuind manipulate. Acestea trebuie preluate de personalul unităților de ecarisare”, atrage atenția șeful DSVA Suceava, dr. Petrea Dulgheru. Anul acesta, în județul Suceava au fost diagnosticate 24 de cazuri de turbare, care au afectat atât animalele domestice, în special bovine, cât și animalele sălbatice, în principal vulpile, care constituie principalul rezervor de virus rabic. Acțiunea a fost inițiată conform dispoziției date de Centrul local de combatere a bolilor al județului Suceava privind organizarea vânătorilor la carnasiere sălbatice, respectiv, la vulpi, lupi sau jderi, scopul campaniei fiind reducerea numărului acestora, cât și stabilizarea incidenței rabiei în mediul silvatic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI