Un administrator de cămin le-ar fi cerut elevilor să nu declare recenzorilor CNP-ul

> „Este o manipulare ieftină și politică. De aceea fac apel la cetățenii din municipiul Suceava să dea acest cod numeric personal”, declară primarul Lungu
 

Primarul Ion Lungu face apel la locuitorii Sucevei să dea recenzorilor, spre înregistrare, codul numeric personal de pe cartea sau buletinul de identitate, menționând că nu există niciun pericol din acest punct de vedere, fiindcă, potrivit lui, datele declarate la recensământ rămân confidențiale. Edilul-șef face aceste precizări după ce administratorul unui cămin de la un colegiu național de pe raza reședinței de județ le-ar cerut elevilor să nu-și dezvăluie CNP-ul persoanelor care veniseră să facă înregistrările. Șeful municipalității consideră că singura cale de identificare a două persoane cu același nume și prenume este codul numeric personal, deși mai există și variantele numelui tatălui și a seriei și numărului actului de identitate. „M-a sunat cineva de la un cămin al unui liceu, la care administratorul nu vrea să dea codul numeric personal al copiilor care stau la internat. Mi se pare o aberație și nu cred că este corect să nu dăm acest cod, atât timp câte ne identifică pe fiecare în parte. Dacă sunt doi elevi cu același nume, cum îi putem identifica? Este o manipulare ieftină și politică, de aceea fac apel al cetățenii din municipiul Suceava să declare acest cod numeric personal. În lege se arată foarte clar că aceste date sunt confidențiale și nu vor putea fi folosite în alte scopuri. Nu găsesc normal să nu dăm aceste date care ne identifică pe fiecare dintre noi”, subliniază Lungu, adăugând că recensământul în Suceava merge bine, recenzorii trecând deja pe la peste 50% din populația urbei. În municipiul Suceava lucrează 520 de recenzori, recensământul populației și locuințelor are loc în perioada 22-31 octombrie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: