„Târgul mărului”, la Fălticeni

➢ Fructe, utilaje agricole, produse din lapte, carne, grâne, mere, și…. câini reunindu-se sub un singur nume
În perioada 29 -30 octombrie, în Piața „Nada Florilor” din Fălticeni se va desfășura ediția a VIII-a a sărbătorii pomicultorilor din bazinul pomicol Fălticeni, “Târgul mărului”.
 

Sâmbătă, începând cu ora 10, va putea fi vizitată expoziția cu vânzare de fructe, utilaje agricole, produse din carne și preparate din carne, produse lactate, produse de panificație, produse de cofetărie și patiserie, expoziție de flori. Tot de la ora 10 va începe un spectacol folcloric în care vor evolua ansamblurile folclorice ale Clubului Copiilor Fălticeni și “Trandafirul” al Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”. Începând cu ora 13,00 pe scena din Piața “Nada Florilor” va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava. În zona Pieței “Nada Florilor” va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11, o expoziție canină. Duminică, 30 octombrie, cele mai frumoase și mai gustoase mere obținute în livezile Fălticeniului vor putea fi admirate într-o expoziție comună a pomicultorilor. Ea va fi deschisă până la ora 17, vizitatorii putând cumpăra, pe lângă fructe și legume, produse din carne și preparate din carne, produse lactate, produse de panificație, produse de patiserie. Ing. Mircea Costișevschi, președintele Asociației Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, ne-a informat că recoltatul a început pe 3 octombrie și se va termina până la sfârșitul lunii octombrie, dacă timpul va fi de partea pomicultorilor, perioada optimă de recoltare fiind pentru zona Fălticeni 1 – 20 octombrie. “Asociația are peste 300 de hectare și se tot extinde, pentru că se plantează în fiecare an câte 10 – 20 hectare. Este un lucru îmbucurător că se extind livezile, dar plantațiile se fac prin eforturi proprii pentru că accesul la subvenții este greoi și de cele mai multe ori costisitor”, ne-a spus ing. Mircea Costișevschi. Cât despre valorificarea merelor produse în Bazinul pomicol Fălticeni, aflăm că majoritatea producției va fi valorificată în piețe. Dorința producătorilor este ca o parte din merele de la Fălticeni să se regăsească pe băncile elevilor în cadrul programului guvernamental „Lapte – corn – măr”. “Producătorii de mere din Fălticeni nu au reușit să intre cu o parte din producție în supermarketuri, întrucât prețul oferit producătorului este mic. Pe raft prețul include tot felul de taxe, comisioane, iar banii sunt dați după câteva luni de la livrarea merelor. Sper să livrăm mere în școli și să ne menținem în continuare pe piața liberă”, ne-a declarat ing. Mircea Costișevschi. Evenimentul din acest weekend este organizat de Primăria Fălticeni, în colaborare cu Asociația Pomicultorilor din bazinul pomicol Fălticeni, Consiliul Județean Suceava, Agropomicola Rădășeni, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă Fălticeni, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, Centrul Județean Suceava al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură și Centrul Cultural Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: