Recensământ

Nedeclararea CNP costă până la 4500 lei

> În clasamentul județean al recenzării a devenit lider comuna Ulma
Declararea, la recensământ, a codului numeric personal (CNP) este obligatorie, potrivit legislației, iar refuzul de a oferi aceste date se sancționează cu amendă contravențională de până la 4.500 de lei, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu.
 

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, singura problemă înregistrată în cazul recensământului persoanelor și locuințelor din județ este că mai multe persoane au refuzat să ofere CNP-ul. Popescu a mai precizat că recenzorii au fost instruiți să solicite CNP-ul persoanelor recenzate și că urmează ca în cazul celor care au refuzat să ofere CNP, invocând un comunicat al unui purtător de cuvânt al INS, să revină la locuințele respective pentru completarea formularului. Popescu a precizat că în județ au fost recenzate, până miercuri, 148.175 de locuințe din cele 261.672 locuințe estimate, ceea ce reprezintă 56,63 % și 396.435 persoane, fiind înregistrată o medie de 2,68 persoane/ locuință. Cea mai mare rată de recenzare, de 77,9%, se înregistrează în comuna Ulma, iar cea mai mică, de 41,48 %, în comuna Hârtop. El a spus că, de la începutul recensământului, au fost înlocuiți 73 de recenzori care au invocat motive personale și s-au retras. 355 de persoane s-au interesat, telefonic, la serviciile de permanență din localități, de identitatea recenzorilor sau au cerut lămuriri privind anumite rubrici ce trebuie completate în cadrul recensământului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: