Modernizare din economii

Alte trei proiecte de modernizare a Sucevei vor fi finanțate din economiile realizate de municipalitate în urma licitațiilor cu fonduri europene prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), unde municipiul beneficiază de 22 de milioane de euro. Inițial, primarul Sucevei, Ion Lungu, anunțase că sumele economisite vor fi folosite pentru modernizarea a 12 străzi din oraș, dar în cadrul conferinței de presă de ieri a precizat că acest proiect nu este eligibil, întrucât străzile respective sunt de categoria a patra și nu pot fi finanțate prin proiecte europene, ci doar din fonduri locale.
 

Ion LUNGU

Edilul-șef a arătat că, în aceste condiții, în urma discuțiilor cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, a inițiat alte proiecte, ce vor fi finanțate cu 5-6 milioane de euro, cel mai important fiind modernizarea E 85 pe raza municipiului. Astfel, la intrarea în municipiu dinspre Fălticeni urmează ca E 85 să fie lărgit la trei benzi de circulație și modernizat în cartierul Ițcani, în zona ieșirii spre Siret, inclusiv podul rutier de peste râul Suceava. Un alt proiect prevede modernizarea bulevardului George Enescu, iar cel de-al treilea proiect se referă la înființarea unei zone de agrement în zona fostelor terenuri și iazuri ce au aparținut RA-APPS, zonă care a trecut în administrarea municipalității. Primarul Ion Lungu și-a exprimat încrederea că până la sfârșitul anului va fi întocmit studiul de fezabilitate pentru aceste proiecte, urmând ca anul viitor să fie organizate licitațiile de execuție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: