Șcheia, șoseaua de centură

140 din 440

> Prefectul cheamă persoanele expropriate la Șcheia pentru lămurirea aspectelor legate de despăgubiri > Comisia de expropriere funcționează până în decembrie
 

Doar 140 din cei 440 de foști proprietari de terenuri din comuna Șcheia, ce au fost expropriați în vederea construcției șoselei de centură a Sucevei, s-au prezentat la comisia de expropriere, a informat, ieri, prefectul de Suceava, Sorin Popescu. El a arătat, într-o conferință de presă, că această comisie va mai funcționa până la mijlocul lunii decembrie și a făcut un apel ca foștii proprietari să depună actele doveditoare la comisie în vederea emiterii hotărârii de expropriere. Până în prezent au fost emise 46 de hotărâri de expropriere. „Dacă sunt de acord cu suma de bani primită, atunci vor putea ridica imediat banii, iar dacă nu sunt mulțumiți, această hotărâre este o piesă de la dosarul pe care îl vor depune în instanță când contestă valoarea despăgubirii”, a spus prefectul. El a subliniat că dorește ca situația despăgubirilor pentru exproprieri să fie lămurită în scurt timp, inclusiv pentru cele care vor fi contestate în instanță. Prefectul a arătat că cei care nu-și ridică hotărârile de expropriere vor primi, din oficiu, hotărârile de expropriere, iar banii sunt consemnați la CEC într-un cont, pe numele fiecărei persoane, urmând să poată fi ridicați doar dacă beneficiarii au hotărârea de expropriere și declarație pe propria răspundere că sunt de acord cu suma primită. Câteva zeci de localnici din comuna Șcheia au protestat, la sfârșitul lunii septembrie, pe șantierul șoselei de centură a Sucevei, nemulțumiți de valoarea despăgubirilor pentru exproprieri, încercând să oprească lucrările constructorului, dar au fost îndepărtați de jandarmi. Lucrările la șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, care au început în 2008, ar urma să fie finalizate la 12 iulie 2012. Valoarea totală a investiției este de 361,94 de milioane de lei, din care s-au executat lucrări în valoare de peste 105 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: