Stroiești

Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române nu a trecut anul acesta fără a fi sărbătorită și la Stroiești. Conform declarațiilor locuitorilor din comună, „a fost pentru prima dată când, după ridicarea monumentului închinat stroieștenilor care și-au dat viața pe fronturile celor două conflagrații mondiale, cineva s-a gândit să organizeze o astfel de manifestare”.
 

Începând cu ora 11, în centrul comunei, rând pe rând, zeci de persoane s-au adunat pentru a participa la comemorarea eroilor din comună căzuți în timpul războaielor și, bineînțeles, pentru celebrarea Armatei Române și a soldaților care au fost dar și care sunt în momentul de față angrenați în structurile de profil, cu ocazia zilei de 25 Octombrie. Întreaga manifestare a fost derulată la inițiativa coordonatorilor spirituali ai localității, preoții Ioan Druță și Gheorghe Hapca, în lipsa inițiativei primarului comunei, Ion Băițan. Participanții au asistat la o slujbă de pomenire a eroilor neamului care și-au vărsat sângele pe fronturile celor două războaie mondiale, după care un grup de elevi aparținând clasei a IV-a B a Școlii Stroiești, coordonați de înv. Toader Rusu, a susținut un scurt moment artistic. „Acțiunea de astăzi se dorește a fi în primul rând un omagiu adus eroilor neamului care și-au vărsat sângele pentru apărarea țării, pentru ca România să fie un stat liber și independent, un semn de respect pentru cei care s-au jertfit pentru zilele de astăzi. Este un moment unic în localitatea noastră și sperăm că nu va fi singurul”, a declarat, în cadrul acțiunii, pr. Ioan Druță. Manifestarea s-a încheiat cu ceremonialul depunerii de coroane venite din partea Asociației “Cultul Eroilor” Suceava și a Organizației Județene a UNPR Suceava, reprezentată la fața locului chiar de liderul acesteia, Cătălina Vartic.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI