Tribunalul Suceava a dizolvat Consiliul Local Slatina

> Timp de 3 luni, în 2009, deliberativul în cauză nu a aprobat nicio hotărâre > Guvernul urmează a stabili data pentru organizarea alegerii noului organ legislativ comunal
 

Secția Comercială de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Suceava a dizolvat de drept Consiliul Local al comunei Slatina. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tătaru, care spune că acțiunea în instanță a fost deschisă la solicitarea prefectului Sorin Arcadie Popescu, dizolvarea deliberativului slătinean fiind consacrată prin Sentința nr. 2286 din 16 decembrie 2009, rămasă definitivă și irevocabilă după ce, în ședința din 24 octombrie 2011, Curtea de Apel Suceava a respins recursul înaintat de autoritățile din comuna Slatina. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, motivul dizolvării îl constituie faptul că, în lunile iulie, august și septembrie 2009, Consiliul Local Slatina nu a adoptat nicio hotărâre, fiind întrunită, astfel, condiția de dizolvare de drept, prevăzută de Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare. „În baza prevederilor aceleiași legi, s-a solicitat Ministerului Administrației și Internelor să stabilească data pentru organizarea alegerii noului consiliu local, iar primarul și secretarul comunei Slatina au fost informați că, până la constituirea noului consiliu local, vor rezolva problemele curente ale comunei, conform competențelor și atribuțiilor care le revin, potrivit legii”, a declarat Monica Tătaru. Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale prevede că stabilirea datei pentru organizarea alegerii noului consiliu local se face de Guvern, la propunerea prefectului. Alegerile se organizează în termen de maxim 90 de zile de la rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care s-a constatat dizolvarea consiliului local sau, după caz, de la validarea rezultatului referendumului. Conform actului normativ citat, până la constituirea noului consiliu local, primarul sau, în absența acestuia, secretarul unității administrativ-teritoriale va rezolva problemele curente ale comunei, în baza competențelor și atribuțiilor care îi revin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: